Bingöl ve Manisa'da doğal gaz felaketi: 18 kişi zehirlendi, 2 ölü

Bingöl ve Manisa'da doğal gaz felaketi: 18 kişi zehirlendi, 2 ölü
Bingöl'de sanayi sitesinde hizmet veren bir lokantada doğal gaz sızıntısından dolayı 16 kişi zehirlendi. Manisa’da ise 16 yaşındaki Ayşe ve 22 yaşındaki Leman Nur Yalçın kardeşler doğal gaz zehirlenmesi nedeniyle kaldırıldıkları...
Bingöl'de sanayi sitesinde hizmet veren bir lokantada doğal gaz sızıntısından dolayı 16 kişi zehirlendi. Manisa’da ise 16 yaşındaki Ayşe ve 22 yaşındaki Leman Nur Yalçın kardeşler doğal gaz zehirlenmesi nedeniyle kaldırıldıkları hastanede hayatlarını kaybetti.

Manisa’nın Yunusemre ilçesindeki evlerinde kızlarını yerde hareketsiz yatarken gören 40 yaşındaki anne Tayyibe L., durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaptıkları kontrollerde Ayşe ve Leman Nur Yalçın’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Doğal gazdan zehirlendikleri öne sürülen Ayşe ve Leman Nur Yalçın’ın cesetleri, otopsi için Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Bu arada doğal gaz ekiplerinin, cihaz ile yaptıkları ölçümlerde mutfak kısmında yoğun gaz tespit edildiği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, ailenin evi 3 gün önce kiraladığı ifade edildi.

Bingöl'de 16 kişi zehirlendi

Bingöl’de merkeze bağlı Simani Mahallesi’nde bulunan sanayi sitesindeki bir lokantada doğal gaz kaçağı meydana geldi. Doğal gaz sızıntısından etkilenen 16 vatandaş, Bingöl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yapılan ilk müdahalelerin ardından ilk olarak 6, sonra da 3 vatandaş olmak üzere toplamda 9 kişi Diyarbakır’a sevk edildi.