Bir kez daha Djokovic

Bir kez daha Djokovic
Teniste, dünyanın en eski ve prestijli turnuvalarından Wimbledon’da final heyecanı vardı. 1 numaralı seri başı 35 yaşındaki Novak Djokovic ile dünya 40 numarası Nick Krygios şampiyonluk için karşılaştı. Rakibini, 3-1 yenen...

Teniste, dünyanın en eski ve prestijli turnuvalarından Wimbledon’da final heyecanı vardı. 1 numaralı seri başı 35 yaşındaki Novak Djokovic ile dünya 40 numarası Nick Krygios şampiyonluk için karşılaştı. Rakibini, 3-1 yenen Sırp raket Djokovic, art arda 4’üncü, toplamda 7’nci kez kupayı kucakladı. Djokovic, kariyerinin 21’inci Grand Slam Şampiyonluğunu da elde etti.

Novak Djokovic, “Benim kalbimde her zaman en özel turnuva Wimbledon. 1992’de Sırbistan’da küçük bir restoranda ilk defa Wimbledon’ı seyretmiştim ve bana raket almalarını istemiştim” diyerek mutluluğunu paylaştı.


TEK KADINLARDA ŞAMPİYON ELENA RYBAKİNA
Sezonun 3. Grand Slam’i Wimbledon’da tek kadınlar finalinde de şampiyonluğa Elena Rybakina ulaştı. 17 numaralı seribaşı 23 yaşındaki Kazak raket, 3 numaralı seribaşı Tunuslu Ons Jabeur’u 2-1 yenerek kariyerindeki ilk Grand Slam zaferini yaşadı. Grand Slam kazanan ilk Kazak tenisçi olan Rybakina, 2 milyon Sterlin para ödülünün de sahibi oldu. Ukrayna savaşı nedeniyle Rus tenisçilerin alınmadığı organizasyonda, Moskova doğumlu Rybakina’nın şampiyonluğa ulaşması ilginç bir detay oldu. Elena Rybakina, “Doğrusunu söylemek gerekirse, Wimbledon’da Grand Slam’in ikinci haftasına ulaşmayı beklemiyordum” dedi.