Birçok ülkede Filistin'e destek eylemleri yapıldı

Birçok ülkede Filistin'e destek eylemleri yapıldı
İsrail’in Gazze’ye yönelik sürdürdüğü hava saldırıları dünyanın bir çok ülkesinde protesto edildi, Filistin’e destek mesajları verildi.Filistinli grupların Hamas'ın silahlı kanadı el Kassam Tugayları'nın öncülüğünde...

İsrail’in Gazze’ye yönelik sürdürdüğü hava saldırıları dünyanın bir çok ülkesinde protesto edildi, Filistin’e destek mesajları verildi.

Filistinli grupların Hamas'ın silahlı kanadı el Kassam Tugayları'nın öncülüğünde İsrail'e yönelik başlattıkları saldırının ardından Gazze'deki 'topyekûn abluka' ve yoğun bombardıman sürüyor. Bölgedeki insani durumun daha da kötüleşmesi nedeniyle bir çok ülkede Filistin'e destek eylemleri yapıldı.

Kanada'nın Toronto kentinin Nathan Phillips Meydanı'nda toplanan binden fazla kişi, 'topyekûn abluka' altındaki Filistin halkını desteklemek için eylem yaptı, dayanışma mesajı verdi.

İngiltere’de “Özgür Filistin” sloganları

Filistin Dayanışma Kampanyası, El-Aksa'nın Dostları Platformu, Britanya Filistin Forumu, Britanya Müslümanlar Birliği ve Savaşı Durdur Koalisyonu'nun çağrısıyla binlerce kişi İsrail'in Londra Büyükelçiliği önünde bir araya geldi. Gazze ve Filistin'le dayanışma göstermek isteyen göstericiler, "Adalet, eylem, boykot, yaptırım istiyoruz", "Ürdün Nehri'nden Akdeniz'e Filistin özgür olacak" ve "Özgür Filistin" sloganları attı.

Burada konuşma yapan El-Aksa'nın Dostları Platformu Başkanı İsmail Patel, Filistin'deki 75 yıllık işgalde 7 milyon Filistinlinin mülteci konumuna düştüğünü, Gazze'de ise 16 yıllık abluka nedeniyle insanlığın İsrail tarafından ayaklar altına alındığını belirtti.

Savaşı Durdur Koalisyonu'ndan Lindsey German da yaptığı konuşmada uluslararası kamuoyu ve uluslararası medyayı eleştirdi. German, "Bu çatışma bir anlık bir karşılaşma değil. İki eşit tarafı olan bir çatışma değil. İsrail çok daha üstün bir konumda" diye konuştu. İsrail bayrakları taşıyan bir grubun eylemin düzenlendiği Kensington bölgesine gelmesiyle iki grup arasında gerginlik yaşandı. Polis, İsrail bayrakları taşıyan grubu bölgeden uzaklaştırdı.

New York Başkonsolosluğu önünde eylem

ABD'nin New York kentinde İsrail destekçileri ile Filistin destekçileri, İsrail'in New York Başkonsolosluğu önünde aynı anda gösteri düzenledi. Her iki taraf da bayrak ve pankart taşıyarak slogan attı. Polis grupların karşı karşıya gelmemesi için yoğun güvenlik önlemi aldı.

Yunanistan’da Filistin’e destek

Yunanistan'ın başkenti Atina'daki İsrail Büyükelçiliği önünde de Filistin'e destek gösterisi yapıldı.

İsrail'in Atina Büyükelçiliği önünde toplanan kalabalık, "Filistin direnişine destek" mesajı verdi.

Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı eylemde, Yunanistan'da yaşayan Filistinlilere sol gruplar da destek verdi.

Sidney’de Opera Binası önünde eylem

Avustralya'nın Sidney kentinde de Filistin'e destek için İsrail Bayrağıyla aydınlatılan Opera Binası önünde eylem düzenlendi. Filistin Eylem Grubu tarafından düzenlenen mitingde Avustralya'nın İsrail ile bağlarını koparması talep edildi. Onlarca göstericinin Filistin ve Aborjin bayrakları taşıdığı görüldü.

İran'dan Filistin'e destek gösterisi

İran'da Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının İsrail'e düzenlediği saldırı dolayısıyla, Filistin'e destek eylemi yapıldı.

Arjantin

Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te, İsrail Büyükelçiliği önünde gösteri yapıldı. Göstericiler, bayrak ve pankart taşıyarak slogan attı.

İsveç

İsveç'in başkenti Stockholm'de bir grup, Filistin'e destek vermek ve İsrail'e tepki göstermek amacıyla gösteri düzenledi.