Biz varken gönderemeyeceksiniz

Biz varken gönderemeyeceksiniz
Sığınmacılar ile ilgili tartışma devam ederken, hem Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan hem de iktidar sözcülerinden ve ortağından çelişkili açıklamalar gelmeye devam ediyor. Geçen hafta, ‘Geri dönüşleri için gayret içerisindeyiz’...

Sığınmacılar ile ilgili tartışma devam ederken, hem Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan hem de iktidar sözcülerinden ve ortağından çelişkili açıklamalar gelmeye devam ediyor. Geçen hafta, ‘Geri dönüşleri için gayret içerisindeyiz’ diyen Erdoğan bu hafta ikinci kez ‘Göndermeyiz’ açıklaması yaptı. Öte yandan MHP lideri grup konuşmasında demografik yapı uyarısı yaptı, ‘Geri dönüş zorunluluktur’ dedi, bir yandan da ‘Komşu komşunun külüne muhtaçtır’ sözlerini sarf etti. Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Göndermeyiz’, Ömer Çelik, ‘Teslim etmeyiz’ dedi. Aynı dakikalarda Numan Kurtulmuş ise “1 milyon Suriyeli yurtlarına dönecektir” ifadelerini kullandı.


‘Sığınmacıları silah dayayarak düşmana teslim etmeyiz’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenerek, “Sığınmacıları silah dayayarak düşmana teslim etmeyiz. Biz bu görevde olduğumuz sürece bu kardeşlerimizi bu ülkeden geri gönderemeyeceksiniz. Bunu öğrenen, bilen, duyan gerek Suriyeli, Iraklı, Afgan bir gönül huzuru içine giriyorlar” dedi.


Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu.

Konuşmasında iç siyasette devam eden sığınmacı tartışmasına da değinen Erdoğan, “Ülkemizde şu anda muhacir olarak bulunan bu insanları biz ne Bay Kemal’in dedikleriyle ne onun yandaşlarının dedikleriyle bu ülkeden bu görevde olduğumuz sürece asla geri itmeyiz, ötelemeyiz” dedi.

Çelik: Maşa Esad ile empati kurandır
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de dün gazetecilere yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu’nun önceki günkü meclis grubu toplantısındaki sözlerini eleştirdi. Çelik, şöyle konuştu: “Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanımız’dan çok Esad yönetimiyle empati kuruyor. Siyasi partiler arasındaki mücadele rekabet siyaseti olmalı. Kılıçdaroğlu’nun husumet siyaseti içinde hareket ettiğini görüyoruz. ‘Ortadoğu’da emperyalistlerin maşasısın’ diyor. Bu ifadeyi kendisine iade ediyorum. Maşa aranıyorsa bakması gereken yer, Esad ile empati kurandır.”


Kılıçdaroğlu dünkü konuşmasında Erdoğan’ı kastederek, “Emperyal güçlerin Ortadoğu’daki maşası, rüzgar gülünden lider olmaz” demişti.

‘1 milyonu aşkın Suriyeli yurtlarına geri dönecektir’
AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, son günlerde Türkiye’de uluslararası göçmen krizinin gündem olduğunu belirterek, “En kısa zamanda diğer bölgelerde de güvenlik sağlandıktan sonra 1 milyonu aşkın Suriyeli kardeşimiz yurtlarına geri dönecektir ve inşallah Suriye’nin tamamıyla bir barış devleti, bir barış ülkesi olduğunu göreceğiz” açıklamasını yaptı.