BM'den Gazze için salgın uyarısı: Bağırsak ve cilt hastalıkları arttı

BM'den Gazze için salgın uyarısı: Bağırsak ve cilt hastalıkları arttı
Birleşmiş Milletler (BM) Gazze'de bağırsak ve cilt hastalıklarının yayılmaya başladığını açıkladı. Hastalıkların 4 kat arttığına dikkat çeken yetkililer acil önlem çağrısında bulundu.İsrail ordusu, insani aranın...

Birleşmiş Milletler (BM) Gazze'de bağırsak ve cilt hastalıklarının yayılmaya başladığını açıkladı. Hastalıkların 4 kat arttığına dikkat çeken yetkililer acil önlem çağrısında bulundu.

İsrail ordusu, insani aranın sona ermesinin ardından abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırına devam ediyor.

Hepatit yayılıyor

İsrail güçlerinin saldırılarıyla birlikte Gazze'de salgın hastalıklar baş gösteriyor. Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail'in abluka ve saldırıları altındaki Gazze Şeridi'nde bağırsak, cilt ve hepatit türlerinin yayılması konusunda uyardı.

Bağırsak hastalıkları 4 kat arttı

UNRWA Gazze Basın Direktörü Adnan Ebu Husne, konuya ilişkin basın açıklaması yaptı. Ebu Husne, öncesine göre bağırsak hastalıklarının 4, cilt hastalıklarının ise 3 kat arttığını belirtti. BM yetkilisi, hepatit türlerinin yanı sıra kolera gibi salgın hastalıkların da bölgede yayıldığına ilişkin bazı raporların olduğunu doğruladı.

UNRWA Gazze Direktörü Thomas White, dün BBC'ye yaptığı açıklamada, UNRWA'nın Filistin bölgesindeki okullarından birinde hepatit A salgınına tanık olunduğunu aktarmıştı.

11 kişi daha hayatını kaybetti

Öte yandan İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'nin güneyinde bir eve düzenlediği hava saldırısında 11 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi. Filistin resmi ajansı WAFA'da yer alan habere göre, İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Refah kentindeki Beyna Mülteci Kampı'nda bir evi bombaladı.