Bodrum’da sağanak yağmur sel felaketine yol açtı

Bodrum’da sağanak yağmur sel felaketine yol açtı
Bodrum’da etkili olan kuvvetli sağanak yağış, dere taşkınlarına ve sel baskınlarına yol açtı. 11’den fazla ev ve iş yeri su altında kalırken, yollar kapandı, araçlar sürüklendi. Belediye ekipleri 175 personelle müdahalede bulundu.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde dün başlayan kuvvetli sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiledi.

Akyarlar Mahallesi Kemer mevkisinde dere taşarken, İslamhaneleri-Turgutreis yolunda trafik kesildi. 11’den fazla ev ve iş yerini su bastı, bahçeler sular altında kaldı. Vatandaşlar selin yol açtığı zarardan dolayı mağduriyetlerini dile getirdi.

yeni-proje-1.png

Akyarlar Halil Saygı Sokak’ta selin sürüklediği parke taşları yolda büyük çukurlar oluşturdu. Atatürk Caddesi’nde sel sularında mahsur kalan belediye personeli, iş makinesi yardımıyla kurtarıldı. Karaincir mevkisinde park halindeki bir otomobil sel sularına kapılarak sürüklendi. Kapanan yollar, ekiplerin yoğun çalışmaları sonucu yeniden trafiğe açıldı.

yeni-proje.png

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, selden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunarak, “Bodrum Belediyesi ve MUSKİ ekipleriyle 175 personel ve 77 araçla müdahale ettik. Yağış durdu ancak taşkınların getirdiği taş ve kumlar bazı tıkanmalara neden oldu” dedi.

Sel felaketinin yaralarının sarılması için belediye ve MUSKİ ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

Kaynak:DHA

Öne Çıkanlar