Boğaziçi Rektörlüğü'nden "dikilme" kararı: Adli ve idari işlem başlatılacak

Boğaziçi Rektörlüğü'nden "dikilme" kararı: Adli ve idari işlem başlatılacak
Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğü, üniversite içinde izin almadan yapılan "basın açıklaması, stant kurma, bildiri dağıtma, çadır kurma, oturma, dikilme ve sair eylemler"le ilgili adli ve idari işlem başlatacağını duyurdu.Boğaziçi...

Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğü, üniversite içinde izin almadan yapılan "basın açıklaması, stant kurma, bildiri dağıtma, çadır kurma, oturma, dikilme ve sair eylemler"le ilgili adli ve idari işlem başlatacağını duyurdu.

Boğaziçi akademisyenleri her gün rektörlük binasına sırtlarını dönerek eylem yapıyor. Rektörlüğün duyurusunda "dikilme" olarak isimlendirilen eylemin, akademisyenlerin rektörlüğe arkaları dönük ayakta durma eylemi olduğu anlaşılıyor.

Birgün'den Mustafa Kömüş'ün haberine göre, rektörlükten yapılan duyuruda, “(…) izin almaksızın basın açıklaması, stant kurma, bildiri dağıtma, çadır kurma, oturma, dikilme ve sair eylemlerin yasak ve suç kapsamında olduğu, Üniversitemiz içerisinde güvenlik, esenlik, iç barış ve eğitim öğretim hayatının güvence altına alınması ile idari faaliyetlerin aksamaması adına;, söz konusu davranışları sergileyenlerin, mevzuat çerçevesinde, adli ve idari işlemlere konu olacağını bilgilerinizi rica ederim” ifadeleri yer aldı.