Boğaziçi Üniversitesi Hisar Kampüs Spor Salonuna giriş çıkışlar cinsiyete göre ayrıldı: “Gerici ve cinsiyetçi uygulamaları kabul etmiyoruz!”

Boğaziçi Üniversitesi Hisar Kampüs Spor Salonuna giriş çıkışlar cinsiyete göre ayrıldı: “Gerici ve cinsiyetçi uygulamaları kabul etmiyoruz!”
Boğaziçi Üniversitesi Hisar Kampüs Spor Salonuna giriş ve çıkışlar cinsiyete göre ayrıldı. Kampüs Cadıları ve Boğaziçi Üniversitesi Feminist Kolektif bu duruma tepki göstererek, “Gerici kayyum uygulamalarını kabul etmiyoruz!”...

Boğaziçi Üniversitesi Hisar Kampüs Spor Salonuna giriş ve çıkışlar cinsiyete göre ayrıldı. Kampüs Cadıları ve Boğaziçi Üniversitesi Feminist Kolektif bu duruma tepki göstererek, “Gerici kayyum uygulamalarını kabul etmiyoruz!” açıklaması yaptı.

Boğaziçi Üniversitesi Hisar Kampüs Spor Salonuna giriş ve çıkışlar cinsiyete göre ayrıldı ve yeni saat düzenlemeleri getirildi.

Kampüs Cadıları sosyal medya hesabından bu duruma tepki göstererek, “Boğaziçi Üniversitesi Hisar Kampüs Spor Salonuna giriş çıkışların cinsiyete göre ayrıldığı yeni saat düzenlemeleri getirildi. Özgürlüklerimize müdahale eden bu uygulamaları kabul etmiyoruz. Gericiliğin karşısındayız!” dedi.

Boğaziçi Üniversitesi Feminist Kolektif de benzer bir açıklama yaptı. Açıklamada bu uygulama kınanarak, şunlar belirtildi:

"Hisar Kampüs'teki kapalı havuz ve fitness salonu haftanın üç günü kadın-erkek ayrı olacak şekilde güncellendi. Gerici ve cinsiyetçi kayyum uygulamalarını kabul etmiyoruz!"

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü, geçtiğimiz günlerde Mezunlar Derneği'nin etkinliğine izin vermediğini açıklayarak tepki çekmişti.