Bozdağ'dan Erdoğan'a rica: Lütfen bu düzenlemeyi onaylamayın

Bozdağ'dan Erdoğan'a rica: Lütfen bu düzenlemeyi onaylamayın
Adalet Bakanı Bozdağ’ın, Yargıtay ve Danıştay üyelerinin maaşlarına yapılan zamdan birinci sınıfa ayrılmış hakim ve savcıların yararlandırılmaması nedeniyle , Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kanunu onaylamamasını istediği...

Adalet Bakanı Bozdağ’ın, Yargıtay ve Danıştay üyelerinin maaşlarına yapılan zamdan birinci sınıfa ayrılmış hakim ve savcıların yararlandırılmaması nedeniyle , Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kanunu onaylamamasını istediği öne sürüldü.

TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen Torba Kanunla, Yargıtay ve Danıştay üyelerine yapılan 15 bin TL’lik zamdan aynı statüde bulunan birinci sınıf hakim ve savcıların yararlanamaması Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’la, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında ihtilafa neden olduğu öne sürüldü.

Bozdağ’ın, “Alt kademeye zam yapılmazsa bu durum tepki çeker” dediği ve Erdoğan’ın “Biz bu düzenlemeyi Yargıtay ve Danıştay’ı Anayasa Mahkemesi düzeyine çıkarmak için yaptık. Şimdi sırası değil. Ayrıca Meclis kapanıyor. Teknik çalışma lazım” diyerek karşılık verdiği ifade edildi.

“EN KÖTÜ BAKAN OLARAK ANILMAK İSTEMİYORUM”

Halk TV’den Seyhan Avşar’ın haberine göre, Yargıda Birlik Derneği'nde (YBD) binin üzerine hâkim ve savcının istifasıyla sonuçlanan süreç öncesi Bozdağ’ın yardımcıları ile birlikte Erdoğan’la görüştüğü ve “Şimdi biz Yargıtay ve Danıştay’a zam yapıyoruz. Ancak alt kademeye yapılmazsa bu durum tepki çeker. Sistemin yükünü ilk derecedekiler çekiyor. Bu düzenleme ile maaş rejim sistemi bozulacak, bu da sıkıntı olur. Lütfen bu düzenlemeyi onaylamayın, sıkıntı olur. Şimdi herkes beni suçlayacak. En kötü bakan olarak anılmak istemiyorum” dediği öğrenildi.

Erdoğan ise Bozdağ’ın bu sözlerine, “Biz bu düzenlemeyi Yargıtay ve Danıştay’ı Anayasa Mahkemesi düzeyine çıkarmak için yaptık. Şimdi sırası değil. Ayrıca Meclis kapanıyor. Teknik çalışma lazım” diyerek karşılık verdi.

Bozdağ’a tekrar dönen Erdoğan, “Bekir seni Urfa’dan aday gösterdim” dedi. Bozdağ ise kendi memleketinden seçime girmek istediğini belirtti. Ancak Erdoğan, “Ben öyle uygun gördüm Bekir” dediği belirtildi.