BTP, “Fedakarlık gerekiyordu, yaptık…” diyerek seçimlerden çekildi

BTP, “Fedakarlık gerekiyordu, yaptık…” diyerek seçimlerden çekildi
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, Millet İttifakı’na destek vermek için seçimlerden çekildiğini açıkladı. Baş, “Fedakarlık gerekiyordu, yaptık…” dedi.Fedakarlık gerekiyordu, yaptık… https://t.co/OpCtP7x3XL—...

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, Millet İttifakı’na destek vermek için seçimlerden çekildiğini açıkladı. Baş, “Fedakarlık gerekiyordu, yaptık…” dedi.

"SEÇİME KATILMAMA KARARI ALDIK"

Baş, TV100 Ana Haber'de Ece Üner'e yaptığı açıklamada, "BTP, önümüzdeki seçimlerde Kılıçdaroğlu'nu destekleyecek. Biz BTP olarak bu seçime katılmama kararı aldık. Listelerimizi geri çekeceğiz" dedi.

İYİ PARTİ ADAY GÖSTERMEK İSTEDİ; BAŞ, REDDETTİ

BTP lideri, sunucu Ece Üner'in "İYİ Parti'nin sizi Trabzon 2. bölgeden aday göstermek istediği doğru mu?" sorusuna, "Evet, doğrudur" diyerek yanıt verdi.

"Bugüne kadar hiçbir partiden ittifak talebimiz olmadı" diyen Baş, "Aylar öncesinde Akşener'in 'birlikte hareket edelim' şeyleri olmuştu. Biz de 'seçim sürecinde bakalım' demiştik. Biz 6'lı masaya da çağrıda bulunmuştuk: "Biz Türkiye'nin geleceğine yön verebilecek fikirlerimizi ortaya koyalım, istişare yapalım. Aynı zamanda bir seçim birlikteliğine dönüştüğünde biz de baraj problemiyle mücadele eden bir siyasi parti olmayalım" şeklinde konuştu. Bu teklifin neden gerçekleşmediğini bilmediğini söyleyen Baş, "Net bir neden de ortaya konmadı bugüne kadar" dedi.

"BTP KILIÇDAROĞLU'NU DESTEKLEYECEK, LİSTELERİMİZİ ÇEKECEĞİZ"

Meclis çoğunluğu için muhalefet bloğuna şans vermeyi bir sorumluluk olarak gördüklerini söyleyen Baş, "Yaptığım araştırmalarda barajı aşabilecek pozisyonda hâlâ değiliz. Barajı geçemeyeceksem bu seçime girip iktidarın meclis aritmetiğinden dolayı üstün olmasını istemediğimden bu kararı vermek durumunda kaldık. Dün listelerimizi YSK'ya teslim ettik, listelerin yüzde 80'i 40 yaşının altında, yarısı erkek yarısı kadın. Bundan sonra BTP'nin gireceği bütün seçimlerde böyle olacak. BTP, önümüzdeki seçimlerde Kılıçdaroğlu'nu destekleyecek. Biz BTP olarak bu seçime katılmama kararı aldık. Listelerimizi geri çekeceğiz. Muhalefet bloğuna, meclis aritmetiğinde üstün bir vekil ortalaması yakalaması şansı bırakmak istiyoruz. Bunu bir sorumluluk olarak görüyoruz. Seçime Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğiz" ifadelerini kullandı.