Bu devlet ayağa kalksın

Bu devlet ayağa kalksın
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İsmailağa cemaatinde altı yaşındaki kız çocuğunun istismar edildiği iddialarına tepki göstermek amacıyla TBMM’den Adalet Bakanlığı’na yürüdü. Parti yöneticileri ve CHP’li milletvekillerinin...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İsmailağa cemaatinde altı yaşındaki kız çocuğunun istismar edildiği iddialarına tepki göstermek amacıyla TBMM’den Adalet Bakanlığı’na yürüdü. Parti yöneticileri ve CHP’li milletvekillerinin eşlik ettiği Kılıçdaroğlu bakanlığın önünde yaptığı açıklamada, “Altı yaşındaki bir çocuğa sistematik tecavüz edildi bu ülkede, günlerdir bekliyorum acaba bir ses verecek mi siyasal iktidar” dedi.

‘İKİ YILDIR NE YAPTINIZ?’
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ı hedef alan Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:
“Aile Bakanı açıklama yapıyor. İki yıldır biz bu meseleyi biliyoruz diyor. İki yıldır ne yaptınız Allah aşkına? Yüzünüze gözünüze dursun. Sistematik bir tecavüz var ve iki yıldır gıkınız bile çıkmıyor. İki yıldır kimin arkasına saklandınız? Fotoğraf çektirdikleriniz mi size ‘bu olayı kapatın’ diye baskı kuruyor. Adalet Bakanlığı’na gelmemin nedeni adalet istemem. Adaleti sağlayacak olan kurumun önündeyiz. Adalet Bakanlığı sessizliğini koruyor” diye konuştu.

İçişleri Bakanlığını da eleştiren ana muhalefet lideri, “Polislerin elini kolunu bağlamış durumdalar. Polislerimiz bu olayları bilmiyor mu? Kim onların görevlerini yamasına engel oluyor? Güçlerini kimden alıyorlar? Altı yaşındaki bir evladımızın uğradığı bu haksızlık karşısında kimler suskunluğunu koruyor?” diye tepki gösterdi.
Kılıçdaroğlu açıklamasının ardından Meclis’e yürüyerek döndü.

MİLLETVEKİLLERİ YÜRÜYÜŞÜ BİLMİYORDU
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adalet Bakanlığı’na yürüyüşünü öncesinde hiçbir milletvekili bilmiyordu. Kılıçdaroğlu’nun önceki gece karar vermesi üzerine tüm milletvekilleri sabah saat 09:00’da olağanüstü grup toplantısı için meclise çağrıldı. Sabah erken saatlerde grup toplantısından önce dar kapsamlı bir MYK toplantısı yapıldı. MYK üyeleri de Adalet Bakanlığı’na gidileceğini bu toplantıda öğrendi.

GÖRÜŞMEK İSTESEYDİ GÖRÜŞÜRDÜM
Kılıçdaroğlu’nun bakanlık önündeki açıklamasıyla ilgili konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Sayın Kılıçdaroğlu, Adalet Bakanlığı’ndan randevu istemedi. Eğer randevu istemiş olsaydı kendisine randevu verirdim. Randevusuz geldiği halde görüşmek isteseydi, kendisiyle yine görüşürdüm. Sayın Kılıçdaroğlu, Adalet Bakanı ile görüşme yerine basın açıklaması ile yetindi” dedi.