Bu kez de kaymakamın koruması gazeteciye saldırdı!

Bu kez de kaymakamın koruması gazeteciye saldırdı!
Kağızman Kaymakamı'nın koruma polisi, gazeteci Serkan Çağlar'ı darbetti. Kolundan ve bacağından yaralanan Çağlar, hastaneden darp raporu alarak kendisini darbeden polis memuru korumadan şikayetçi oldu.Gazeteci Serkan Çağlar, kaymakamın...

Kağızman Kaymakamı'nın koruma polisi, gazeteci Serkan Çağlar'ı darbetti. Kolundan ve bacağından yaralanan Çağlar, hastaneden darp raporu alarak kendisini darbeden polis memuru korumadan şikayetçi oldu.

Gazeteci Serkan Çağlar, kaymakamın koruma polisinin "Aracını buraya çekemezsin" demesiyle dakikalarca darbedildi. Kaymakam Okan Daştan’ın önünde yaşanan anlar güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Serkan Çağlar, polisten şikayetçi oldu. Çağlar'ın darbedilmesine ilişkin soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Kolundan ve bacağından yaralanan Çağlar, hastaneden darp raporu alarak kendisini darp eden polis memuru korumadan şikayetçi oldu.

Serkan Çağlar, "15 yıllık gazetecilik hayatımda böyle bir iğrenç duruma maruz kalmadım. Sayın Bakanımızın Ali Yerlikaya ve sayın valim Türker Öksüz'ün vicdanına bırakıyorum" açıklamasını yaptı.

Kaymakamlık ise olayın duyulmasının ardından yaptığı açıklamada saldırıyı "müdahale" olarak tanımladı ve gerekçe olarak gazetecinin aracını yanlış yere park etmesi gösterildi.

"Başıboş koruma sorunu da değil bu"

Olay anının görüntülerini paylaşan ve kendisi de Tatvan Belediye Başkanı'nın iki koruması tarafından saldırıya uğrayan gazeteci Sinan Aygül, "Korumalara görevlerinin koruma olduğunu, saldırı olmadığını, saldırmamaları gerektiğini öğretmek zorundasınız. Ali Yerlikaya, bütün bu vahşetin sorumlusu son noktada sizsiniz. Koruma olarak görev verdiklerinize ve yanına koruma verdiklerinize tembihleyin bu işin sonu başka yere gidiyor. Başıboş koruma sorunu da değil bu, başındakiler sorunlu. Gazeteci arkadaşımıza geçmiş olsun" yorumunda bulundu.