Buldan: Diyarbakır 12-0 yapacak

Buldan: Diyarbakır 12-0 yapacak
Yeşil Sol Parti, Diyarbakır’da sadece kadınların çalışma yürüttüğü seçim irtibat bürosunu Kayapınar mahallesinde açtı. Açılışta konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan,  "12-0 yapacak Diyarbakır bu dönem. HDP'den,...

Yeşil Sol Parti, Diyarbakır’da sadece kadınların çalışma yürüttüğü seçim irtibat bürosunu Kayapınar mahallesinde açtı. Açılışta konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan,  "12-0 yapacak Diyarbakır bu dönem. HDP'den, kadınlardan korktuklarını biliyoruz. Korksunlar, gümbür gümbür geliyoruz" dedi.

Gazete Duvar'dan Ardıl Batmaz'ın haberine göre; açılış konuşmasını yapan Yeşil Sol Parti Diyarbakır İl Eş Sözcüsü Pınar Tekiner, "Erkek egemen sistemin tahakkümü, imhası, inkarı ve bizleri yok sayan politikalarıyla mücadele ediyoruz. Hiçbir şey buna engel olamaz. Demokratik bir toplumun inşası için bu büroyu açıyoruz" dedi.

"UCUBE TEK ADAM REJİMİNE SON VERMEK İÇİN SANDIĞA GİDECEĞİZ"

Tekiner'in ardından konuşan Yeşil Sol Parti Kadın Meclisi Sözcüsü Canan Çağlayan, "Bizi, mücadele kararlılığı ve sarsılmaz iradesiyle emek ve bedel ödeyerek bugünlere getiren ancak fiziken aramızda olmayan, cezaevlerindeki kadın tutsak yoldaşları saygıyla, sevgiyle, hürmetle, minnetle selamlıyoruz. Onlarla en kısa zamanda alanlarda yeniden buluşmak kararlılığıyla 14 Mayıs'ta kadınlarla değiştirmek için geliyoruz. Kayyım rejimini kadınlarla değiştirmek için geliyoruz. 22 yıllık AKP-MHP iktidarı bu erkek egemen sistemin bu coğrafyadaki yürütücüsü. Şiddetten, savaştan, kandan, yıkımdan, yoksulluktan, emek sömürüsünden başka hiçbir şey vermedi bu iktidar. Erkek egemen düzene karşı, onun yürütücüsü iktidara karşı yıllardır mücadele veriyoruz. 14 Mayıs günü bu ucube tek adam rejimine son vermek için sandığa gideceğiz" ifadelerini kullandı.

"KÜRT DÜŞMANI OLDUĞUNUZU BİLİYORUZ"

Konuşmasında kadın seçim bürolarının önemine değinen Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, şu ifadeleri kullandı:

Seçim büromuz kadınların, kadınların geleceğinin, özgür yaşamının ve seçimlerde kadınların geleceğine ve özgürlüğüne vesile olması için açılıyor. Yeşil Sol Parti'nin ilk bürosu olarak açılıyor. Ben inanıyorum ki bu büromuz 14 Mayıs tarihine kadar rolünü oynayacak, kadınlarla güçlenecek, dolup taşacak ve 14 Mayıs'ta hayırlı haberlerimizi biz bu bürolarımızda  alacağız. Bu iktidarın kadın düşmanı, Kürt düşmanı, demokrasi düşmanı, barış düşmanı olduğunu biliyoruz. Ama nafile, artık mızrak çuvala sığmıyor. Gideceksiniz, kadınların gücüyle, kadınların özgücüyle gideceksiniz.

"KORKSUNLAR, GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYORUZ"

AK Parti iktidarının başta kadınlar olmak üzere Türkiye halklarına, Kürtlere etmediği zulüm kalmadı" diyen Buldan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kürdü inkar eden, kadın emeğini sömüren, halkları görmezden gelen, inançları, mezhepleri, dini bile siyaset aracı haline gietiren bu iktidara gerekli cevabı sandıkta vereceğiz. Bizden korktuklarını, HDP'den, kadınlardan korktuklarını biliyoruz. Korksunlar, gümbür gümbür geliyoruz. Bir kez daha iktidar olmak, parlamentoda çoğunluğu ele geçirmek için her türlü hileyi, hukuksuzluğu, kumpası yapacaklar ama biz buna izin vermeyeceğiz.

"DİYARBAKIR 12-0 YAPACAK"

"Bu ülkeyi ne hale getirdiklerini en fazla biz kadınlar biliriz" diyen Buldan, milletvekilliği seçimlerinde 12 kontenjanı bulunan Diyarbakır'da 12 vekilin de kendilerinin alacağını söyledi. Buldan, "12-0 yapacak Diyarbakır bu dönem. Depremde yaşanan acıları onlara bir kez daha 14 Mayıs'ta sandığa gittiğimizde hatırlatacağız" dedi.