Çağlayan Adliyesi'nde 'Adalet Nöbeti'ne engelleme: Avukatların oturduğu merdivenler kapatıldı

Çağlayan Adliyesi'nde 'Adalet Nöbeti'ne engelleme: Avukatların oturduğu merdivenler kapatıldı
İstanbul'da bulunan Çağlayan Adliyesi'nde Can Atalay için yapılmak istenen Adalet Nöbeti engellendi. Avukatların oturduğu merdivenler, güvenlik görevlileri tarafından kapatıldı.Çağlayan Adliyesi'nden Can Atalay için yapılmak...
İstanbul'da bulunan Çağlayan Adliyesi'nde Can Atalay için yapılmak istenen Adalet Nöbeti engellendi. Avukatların oturduğu merdivenler, güvenlik görevlileri tarafından kapatıldı.

Çağlayan Adliyesi'nden Can Atalay için yapılmak istenen Adalet Nöbeti eylemine izin verilmediği bildirildi.

Çağlayan Adliyesi’ndeki merdivenler, güvenlik tarafından kapatıldı.

Gezi Parkı Davası'ndan 18 yıl hapis cezasına çarptırılarak tutuklanan ve daha sonra Yargıtay tarafından hakkında verilen ceza bozulan Şehir Plancısı Mücella Yapıcı da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Adaletin Sarayın'dan Adalet Nöbeti yapacak avukatlar kovuldu..." dedi.

Daha sonra adliye önünde basın açıklaması düzenlendi. Açıklamada, gazeteci Timur Soykan söz aldı. Soykan, şu sözleri kaydetti:

"Can Atalay’ın çocukluk arkadaşı olarak buradayım. Suçlu Gezi Parkı’nı AVM yapıp betona çevirip rant devşirmeye çalışanlar mı suçlu? Orayı korumak isteyen Can Atalay mı suçlu? Tayfun Kahraman mı suçlu?

Soma'da 301 madenciyi öldürenler mi suçlu, o işçilerin aileleriyle birlikte haklarını savunan Can Atalay mı suçlu?

Aladağ'da kız çocuklarını yakan tarikatlar mı suçlu, Can Atalay mı suçlu?

Hendek'teki fabrikada 7 işçiyi öldürenler mi suçlu, haklarını savunan Can Atalay mı suçlu?

Hatay halkını, imar aflarıyla ölüme mahkum edenler mi suçlu, Hataylıların hakkını savunacak Can Atalay mı suçlu?

Bir yanda kötülüğün iktidarı var, yolsuzluğa doymayan çeteler var. Bu çeteler ülkeyi ele geçirdi. Haklı olanları, özgürlük mücadelesi verenleri hapse atıyorlar. Sırf bir avuç insan cebine doldursun diye halkın vekili elinden alınmak isteniyor. O kadar kolay değil."

"Anayasa zaten formülü vermişti"

Can Atalay'ın avukatı Akçay Taşçı ise şöyle konuştu:

“Formülasyondan bahsedilen şey şundan ibaretti. Can Atalay’ın milletvekilliği önce düşürülecek, daha sonra AYM’ye başvuru yapılacak. AYM yine bir hak ihlali kararı verecek, bu defa muhatap TBMM olduğu için TBMM AYM kararını uygulayacak ve böyle bir ara çözüm yolu bulunacak.

Bize bu soru sorulduğunda verdiğimiz cevap şundan ibaretti: Siyasetçilerin ne çevirdiği bizi doğrudan ilgilendirmez. Bu ülkede bir formülasyon aranıyorsa, eğer hukuka dönüş konusunda, dokunulmazlık hakkının sağlanması konusunda, eğer anayasal hukuk devletinin devamı konusunda bir formülasyon aranıyorsa Anayasa zaten bu formülü vermişti. AYM Anayasaya dayanarak ne yapılması gerektiini söylemişti."