Can Ataklı: Sen mutsuzluğun resmini yapabilir misin?

Can Ataklı: Sen mutsuzluğun resmini yapabilir misin?
Korkusuz yazarı Can Ataklı, Karadeniz'de çıkarılan doğal gaz için yapılan törene katılan Cumhur İttifakı liderlerinin fotoğrafı hakkında yazdı. DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve MHP Genel...

Korkusuz yazarı Can Ataklı, Karadeniz'de çıkarılan doğal gaz için yapılan törene katılan Cumhur İttifakı liderlerinin fotoğrafı hakkında yazdı. DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin fotoğraflardaki "mutsuzluğuna" dikkati çeken Ataklı, "Nazım Hikmet yaşasa ve bu fotoğ-rafı görse muhtemelen 'Abidin belki mutluluğun resmini henüz çizemedin ama işte sana mutsuzluğun resmi' derdi" yorumunu yaptı.

Can Ataklı'nın bugünkü köşe yazısının ilgili kısmı şöyle:

Büyük şair Nazım Hikmet’in “Saman Sarısı” isimli destansı bir şiiri vardır. Pek çok kişi şiirin tamamını da bilir ama bu şiirin en önemli satırı neredeyse herkesin zihninde yer etmiştir. “Sen mutluluğun resmini yapabilir misin Abidin?”

Erdoğan’ın Karadeniz gazı törenine katılan Devlet Bahçeli, Önder Aksakal ve Mustafa Destici’nin kırmızı montlar giymiş halde çekilmiş fotoğraflarını gö-rünce hemen bu şiir geldi aklıma. Nazım Hikmet yaşasa ve bu fotoğrafı görse muhtemelen “Abidin belki mut-luluğun resmini henüz çizemedin ama işte sana mutsuzluğun resmi” derdi.

Fotoğrafı görünce gerçekten şaşkınlık geçirdim. O ne mutsuzluktur öyle. O ne somurtmadır. O ne “Ne işim var benim burada?” havasıdır. Oysa payanda oldukları reisleri gaz çıkarıyor, üstelik bu gazı da bedava verecek. Ama üç payanda partinin genel başkanları somurtmuş oturuyorlar. Ne bir sevinç ne bir coşku yok.

Mustafa Destici giderayak çağrıldığı bu törende adeta istemeden jübilesini yapan adam gibi. Devlet Bahçeli, “Bu işe girdim ama pişmanım, her zamanki gibi yine bir son dakika numarası yapayım” bari düşüncesine dalmış sanki. Önder Aksakal ise “Üç milletvekilliği uğruna Deniz Gezmiş’i bile meze yapmaya kalktım, ben Meclis’e gireceğim ama acaba sokakta yürüyebile-cek miyim?” stresini üzerinden atamamış görünüyor.

Bu fotoğrafı altına yazılacak o kadar çok şey var ki. Artık herkes fotoğrafa baktıktan sonra kendi yorumunu yapsın.