CHP 14 yıl sonra Bayburt'ta: İmamoğlu'na özgürlük talebi yükseliyor

CHP 14 yıl sonra Bayburt'ta: İmamoğlu'na özgürlük talebi yükseliyor
CHP Lideri Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasını "darbe" olarak nitelendirerek başlattığı miting serisine Bayburt’ta devam etti

CHP Lideri Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasını "darbe" olarak nitelendirerek başlattığı miting serisine Bayburt’ta devam etti. Böylece CHP, 14 yıl aradan sonra Bayburt’ta miting düzenlemiş oldu.

Miting, Bayburt Genç Osman Stadı önü (Oslu Baba Caddesi) adresinde gerçekleşti.

Mitingde, CHP'nin İBB operasyonlarına ve İmamoğlu'nun tutukluluğuna karşı gösterdiği tepki yine yüksek sesle dile getirildi.

Yavaş kürsüde

Bayburt mitinginde ilk sözü Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş söz aldı.

Yavaş konuşmasında demokrasi ve hukuk istedikleri için Bayburt’ta olduklarını ifade etti. Siyasetin gergin gittiğini belirten Yavaş İran-İsrail savaşına vurgu yaparak “birlik ve beraberliğe muhtaç olduğumuz zamanlardan geçiyoruz” dedi.

Ankara'daki sosyal yardımlardan bahseden Yavaş engellemelere rağmen Ankara halkının CHP'yi ödüllendirdiğini söyledi.

mansurrrr.png

Yavaş'ın konuşması:

"Ferdi başkan o kadar başarılı oldu ki her kesimden on binlerce insan cenazesine katıldı. Bizim bu başarımızdan ürktüler ve operasyonlara başladılar. Adaleti ve hukuku askıya aldılar biz bizi yargılamayın demiyoruz ama adalet çerçevesinde olmalı. TRT'de canlı yayınlanmalı bu yargılamalar. Dileğimiz hukukun gerçekleşmesi ve belediye başkanlarımızla birlikte gelip sizleri selamlamak istiyoruz."

İmamoğlu'nun mektubu okundu

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun mektubunu ise CHP Bayburt İl Başkanı kürsüye çıktı.

İmamoğlu mektubundaki sözlerinde Bayburt'u selamlayarak başladı. Trabzonlu olarak Bayburt'u iyi bilirim diyen İmamoğlu, Bayburt halkının ihmal edilmeyi bilir, zulmü bilir, haklarını bilir mücadeleyi bilir ifadelerini kullanarak Bayburt halkının kendisini çok iyi anlayacağını bildiğini söyledi.

İmamoğlu'nun mektubunun bir kısmı:

"Amaçları halka hizmeti engellemek ve millete siyaset yapmaktan uzak tutmak istediler ama halk akın akın meydanlara koştu. Kendi kendilerine bu hale düştüler bunu biz yapmadık. Değerlerimizi çürüttüler. Bile isteye milli iradeyi hiçe sayarak sadece kendileri ve yandaşları için yaşanılabilir diğer herkesin sıkıntı çektiği bir hale getirdiler. Yetmedi koltuk kaygısıyla karşılarına dikilerek herkese ceza yazdılar onlar zalim oldu bizler mazlum. Biz onlar gibi zalim olmaktansa mazlum olmayı tercih ederiz. Meydan meydan dirileceğiz. Direneceğiz, boyun eğmeyeceğiz. Siz varsanız her şey çok güzel olacak."

Özel: Artık Bayburt bir kale değil

Mektubun okunmasının ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel kürsüye çıktı.

Özel'in konuşmasından satır başları:

"Yazdılar çizdiler; Gezi oldu Gezi eylemleri bir tek Bayburt'ta olmadı' dediler. 'Bayburt'a gitme' dediler, 19 Mart'tan sonra bir şey olmadı burası AKP kalesi' dediler. Bu ezberler artık bitti. Artık kale filan kalmadı. Bayburt iktidar partisinin çok dostluğunu yaptı ama biz bundan daha fazlasını yapmak için geliyoruz.

Bugün jandarmanın kuruluş yıldönümünün 186. yıl dönümü. Bayburt asker kentidir. Uzmanının kadro sorunu, özlük hakları sorunu, şark görevleri sorunlarının olduğu jandarmaya Mustafa Kemal'in partisinden bir selam çakıyorum sorunları biliyoruz ve çözmeye geliyoruz.

zellbaburt.png

Ferdi Zeyrek anıldı

Bayburt'ta dolaşırken bana dediler ki CHP burada güçsüz iyi bir aday gösterin hepimiz oy vereceğiz. Dediler ki Ferdi Zeyrek gibi biri aday olsun dediler. 1 haftalık süreç sonunda Manisa'dan buraya geldim. Ferdi başkanın vefatı herkesi üzdüğü gibi Bayburt'u da üzdü onu gördüm. Buradan tüm siyasi partilere önceki cumhurbaşkanlarımız ve Ferdi için dua eden herkese yürekten teşekkür ediyorum. Hepinizden Allah razı olsun. Biz Ege'de miting yaparken yağmur yağarsa hep bereketinle geldin dediler. İnşallah CHP iktidarında Bayburt'a bereket getireceğiz.

3 genç arkadaş şunu diyor "hiç Bayburt'ta görünmediniz" dediler. Biz de de kusur var 14 yıl sonra bir genel başkan geliyor. Bundan sonra sözümüz olsun bir gözümüz burada olacak. Bayburt 97 binden 83 bine düşmüş nüfusu. 180 bin Bayburtlu Bayburt dışında yaşıyor.

Bayburt'ta nüfus düşüyor doğru yatırım yok. Kenti gurbete zorlayan bu sisteme inat fabrikalar kurmaya söz veriyoruz. 13 yıldır bir tüneli bitiremediler.

Sadece burası değil ülkenin tamamı büyük sıkıntılar içinde. Söz ve karar millette olması gerekirken biz kazanana saygı duymuşken 31 Mart'ta ilk kez ikinci parti oldular. Biz 47 yıl sonra birinci parti olduk bizim 47 yıldır gösterdiğimiz anlayışı 47 gün gösteremediler. CHP tüm anketlerde en yakın rakibinin 7 puan önünde ama iktidar buna saygı duymuyor. Sandıktan kaçarak ülkeyi baskı ile yönetmeye çalışıyorlar ve bir meşrutiyet krizi doğdu.

Bunun da bedelini suçu olmayanlar ödüyor. Asgari ücretli 22 bin liraya geçinmeye çalışıyor. Emekliyi de açlığa ve sefalete mahkum ettiler.

Temmuz ayında asgari ücret ve emeklilik ücretlerine zammı alacağız ya da meydan meydan bu mücadeleyi büyüteceğiz.

Bu meydandan duyması gereken herkes duysun. Ara zam hakkımız söke söke alırız.

Kamu işçileri aylardır zam oranlarını bekliyor. Sendikalar teklflerini sundular bu güne kadar sustular iki haftadır hep birlikte dile getiriyoruz. Enflasyon gerçekte biliyorsunuz geçen sene yüzde 100’dü bu sene yüzde 80 hesapladı ENAG ama TÜİK yani Tayyip beyi Üzmeyen İstatistik kurumu Tayyip beyi üzmüyor asgari ücretliyi ve emekliyi üzüyor. Şimdi de kamu emekçisine aynısını yapıyorlar. Sendikalar eğer çıkıp direneceğiz diyorsa biz de arkalarındayız. Kamu işçisini için kim eyleme çıkarsa sonuna kadar arkasında duracağız.

Genç işsizlik artıyor, KHK mağdurları hala duruyor. 17-25 Aralık'tan önce etle tırnaktı, ne istedilerse verdik hiç geri çevirmedim diyor bir şey olmuyor garibanın çocuğu bir dershaneye gitti diye mağdur oluyor. Türkiye'nin tüm mağdurlarını biz sahipleniyoruz.

Ülkesine ihanet edenden F-16 ile Meclis'i vuranlardan bahsetmiyoruz. Bankaya para yatıran mağdurlara söylüyorum. Bir daha kimsenin peşine böyle takılmayın ülkede peşinden gidilecek 2 Mustafa var; biri peygamberimiz biri de kurucumuz Atatürk. Allah kimseyi ne peygamberimizin izinden ne de Atatürk'ün izinden ayırmasın.

Bu iktidar partisinin İsrail'e küçük harflerle konuşması ve Trump'a ses çıkarmaması çok endişe verince. İsrail'in İran'a yaptığı saldırıları kınıyoruz. Nükleer sızıntıdan ve yeni bir savaştan endişe ediyoruz. Erdoğan'ı Trump'a niye Müslüman kanı döküyorsun diyecek bir dik duruş bekliyorum. Filsitin'e sahip çıkıyoruz İsrail'e meydan okuyoruz.

İmamoğlu'na destek

Ekrem İmamoğlu 87 gündür içerde tutuluyor. Bunun için milyonlarca lira hiç edildi. Borsa çöktü. Biz esas olanın milli irade olduğunu söylemek için o günden bugüne tüm Türkiye'yi gezerek direniyoruz.

O günden bu güne suçlamalarda bir tanesine cevap veremeyeceğimiz bir şey yok. Erdoğan demişti ki birbirlerinin yüzüne bakmayacaklar. Ben bu meydanda sizlerin gözünün içine baka baka söylüyorum suçlamaların tamamı iftiradır. Savcıya inanlar yüzde 25 geri kalan inanmıyor. Burada AKP ve MHP güçlü Bayburt'ta bu iftiraya inan var mı? Namuslu şerefli insanların aileleri ile uğraşmak hukuk değildir. Yapılan iş siyaset bile değildir. Erdoğan'a bir kez daha sesleniyorum sen savcına mı güveniyorsun ben arkadaşlarıma güveniyorum. İddianameyi hazırlayın mahkemeyi TRT'den yayınlayın.

Baki Aydöner var sizin evladınız bizim yoldaşımız. Genç yaşında oraya kadar yükseldi. Depremde selde hep en önde. Görev adamı vicdan sahibi ve partinin de ülkenin de bayrağını elinden bırakmayan değerli biri. Onu cezaevine koydular Aydöner’in önemi şudur 1980 darbesinden bu yana ilk kez CHP’nin bir yönetici cezaevine girdi. Şimdi darbeyi cübbeliler yapmaktadır.

İmamoğlu özgürleşecek Bayburt kazanacak Türkiye kazanacak"

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar