CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Bazı telefonların gelmemesi, gelmesinden daha iyidir

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Bazı telefonların gelmemesi, gelmesinden daha iyidir
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin haftalık grup toplantısında konuşuyor.CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Meclis'e verilen aranın ardından partisinin ilk grup toplantısında konuşuyor.Özel'in konuşmasından...
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin haftalık grup toplantısında konuşuyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Meclis'e verilen aranın ardından partisinin ilk grup toplantısında konuşuyor.

Özel'in konuşmasından satır başları şu şekilde:

Daha 20 gün önce üst üste aldığımız şehit haberlerinden acısı yüreklerimizi yakarken bu sefer aynı üs bölgesinden bu kez 9 vatan evladımızın şehitlik haberini aldık. Bizler evlerimizde rahat uyuyalım şanlı bayrağımız dalgalansın diye hayatlarından feragat ettiler. Bir kez daha başsağlığı dileklerimizi iletiyorum.

Son 3 ayda koordinatı, rakımı belli aynı olan üs bölgemizden 19 mehmetçiğimizi kaybettik. Her şehit haberinden sonra aynı ezberi tekrar etmeye bizi de peşlerinden gitmeye ve hesap sormamaya davet ettiler. Ekonomi kötü yönetiliyorsa, dış politika kötü yönetiliyorsa eleştirirsiniz, içişlerinde zafiyat vardır eleştirirsiniz. Ama şehit haberleri gelir tartışmayın derler, evlatlarımızın kanı yerde kalmayacak derler. Siz konuşmayın derler. Biz konuşacağız ki evlatlarımızın kanı yerde kalmayacak değil, kanı akmayacak. Biz buna itiraz ediyoruz.

Onlar için doğruları söylemenizin bir kıymeti yok arkalarında dizilmenizin kıymeti var.

Onlar için şehitlerimiz gelmesin diye birlik beraberlik içinde olmak için doğruları savunmanın kıymeti yok, onların iktidarını sarsmamanızın kıymeti var

Biz o gün itiraz ettik. Manşetlerinde bildirilerimizi görmediler.

Aynı bölge, aynı üs, aynı zaafiyet, aynı hatalar ve yeni şehitler. Yine çıkmışlar dediler ki bir kez daha kınama yayınlayalım. Doğrudan dedik biz artık orada yokuz tavrımız değişmez diye. Bugün iki bakan o gelmedikleri Meclis'e bugün geliyorlar. Vermedikleri beyanatı, bilgiyi veriyorlar. Meclis'in karşısına çıkıyorlar bekliyoruz ki sorularımızı yanıtlayacaklar.

CHP'ye imza atmadılar diye vatan haini diyebilecekler iyi dinlesin. Bu salon nerede durdu, nasıl durdu, nasıl o gün birlik ve beraberlik içinde o ortak tavrın arkasında durdu bugün ne oluyor? O gün biz imza atmadık. Bugün Meclis Başkanı yine bir bildirge kaleme almış yine bütün partilere yollamış. İmzalayanlar var, CHP imzalamadı bu kez Saadet imzalamadı, bu kez Gelecek imzalamadı, bu kez DEVA imzalamadı, bu kez Demokrat Parti imzalamadı. 

Bugün Meclis Başkanlığı'na CHP grubunun bildirgesini sunuyoruz. Biz kendi bildirgemizi sunuyoruz AKP-MHP ve İYİ Parti de başka bildirge sunuyor. Hepsi okunsun, hepsi oylansın. Kim nerede nasıl duruyor, kim kimin yanında duruyor hepsi belli olsun.

Üyelerinin iyi niyetine vatanseverliğine cumhuriyetçiliğine Atatürkçülüğüne sahada hepimizin şahit olduğu, geçmişte birlikte ittifak içinde olduğumuz ve AKP'nin MHP'nin yanlış politikalarına onurla itiraz eden İYİ Parti'nin de bu sorunlu AKP'den ayrışarak kendi bildirgesini imzalamasını ümit ediyoruz aksi durum hepimizi çok üzüyor.

"AKP ülkenin genleriyle oynadı"

CHP seçimden oy almak amacıyla değil, herkes ayrımsız acısız yaşadığında paha biçilemeyecek, rengi olmayan iki şeyin farkında olduğunda; bütün emekçileri CHP'nin sevgi ve saygısıyla kucaklıyoruz. Sizin için başaracağız, hep birlikte başaracağız. Adalet ve Kalkınma Partisi hayat pahalılığı yaratmadı. Sadece Türkiye'yi dış politikada bizi yalnızlaştırarak kötülük yapmadı. Onlar ülkenin genleriyle oynadı. Yürütmenin başı, terör saldırısı olmuş, kimi telefon açmış kime açmamış onun tartışması sürüyor.

"Gelmeyen telefonla gurur duyuyorum"

Gelmeyen telefonla gurur duyuyorum. Bazı telefonların gelmemesi, gelmesinden daha iyidir.

O gün bayrağı indirtecekler dedikleri o bayrak dalgalansın diye can veren uzman çavuşun hakkını savunuyor

"Bu iktidar seçimi geçirene kadar yalanla oyları toplayıp sizlere sırtını dönen iktidardır"

O gün vatanı böldürecekler dedikleri CHP, bugün 81 ilde 973 ilçede birliği, beraberliği, kardeşliği savunuyor. Peki onlar ne yapıyor? Onlar ezan, bayrak vatan deyip sizden oy alıp, iktidara geldikleri günden bugüne benzin yüzde 85, ekmek 60, makarna yüzde 91 yumurta yüzde 55 arttı 28 Mayıs'tan  bugüne! Bütün köylüler, bütün kamyoncular, bütün dolmuşçular... Bugün yolu benzin istasyonunun önünden geçen herkes şahidim olur. 14 Mayıs'ta mazotun litresi 18 lira 50 kuruş, bugün 39 lira 80 kuruş. Bu iktidar, iktidara gelene kadar, seçimi geçirene kadar yalanla, sahte beyanla oyları toplayıp sonra size sırtını dönen iktidardır.

"Mesele sadece Can Atalay meselesi değildir"

"Bu ülkede anayasa yoksa kimsenin malının da garantisi yoktur, özgürlük de gelecek de yoktur. O yüzden mesele sadece Can Atalay meselesi değildir."

"AKM yıkılıp AVM yapılmasın dediği için Silivri'de Bakırköy'de yatan kardeşlerimiz güvende değil"

Somalilinin çarpıp paramparça ettiği motokuryemiz yollarda güvende değil. Somalı madenci Türkiye'nin dört bir yanında günde 3 vardiya ölüme inen çıkan o yerin altından yeryüzü sıcak olsun diye her gün ölüme inenler güvende değil. Seçimden önce hızla Trakya'dan oy toplayabilir miyim söz verdim diye menfezlerin altını hızla doldurdukları için o trende ölenler güvende değildi ve yaşam hakkına, doğaya, çevre hakkına sahip çıkmak için bir park yıkılıp da Topçu Kışlası yapılmasın diyenler, AKM yıkılıp da AVM yapılmasın diyenler güvende değildiler şimdi hepimizin yerine Silivri'de yatan kardeşlerimiz, Bakırköy'de yatan kardeşlerimiz hukuk güvencesinden yoksunlar.

Saray'da sazlı sözlü yemek verenler güvende, millete elektrik faturalarından çiftçiye haciz yollarken insanları bu karda kışta soğukta bırakırken, 1500 odalı sarayda milyonlarca ampul yakanlar güvende. Anayasa'yı değiştirirken iğrenç kahkahalar atanlar güvende, onların çocukları güvende. Bak, pudra şekerci güvende, ne suçu işlersen işle Süleyman'ın fotoğraf listesine girersen güvendesin.