Özgür Özel: Tayyip Erdoğan emeklinin cebinden ayda 5,5 çeyrek altın aldı

Özgür Özel: Tayyip Erdoğan emeklinin cebinden ayda 5,5 çeyrek altın aldı
CHP Genel Başkanı Özgür Özel Lüleburgaz'da halk buluşmasında konuştu. Emeklilerin maaşının 2002'den bu yana yaşadığı erimeye örnek gösteren Özel, "Erdoğan emeklinin cebinden ayda 5,5 çeyrek altını aldı" dedi.Cumhuriyet...
CHP Genel Başkanı Özgür Özel Lüleburgaz'da halk buluşmasında konuştu. Emeklilerin maaşının 2002'den bu yana yaşadığı erimeye örnek gösteren Özel, "Erdoğan emeklinin cebinden ayda 5,5 çeyrek altını aldı" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kırklareli Lüleburgaz'da halk buluşmasında yurttaşlara hitap etti.

Emeklilerin aldığı en düşük emekli maaşına tepki gösteren Özel, "Recep Tayyip Erdoğan ilk geldiğinde 3 Kasım 2002'de, en düşük emekli maaşı 1,5 asgari ücretti. Bugünkü hesapla 25-26 bin lira olması gerekiyor. O gün en düşük emekli maaşı tam 8 çeyrek altın alıyordu. İnanmayan hesaplasın. Şimdi en düşük emekli maaşı 10 bin lira, 2,5 çeyrek altın bile almıyor" dedi.

Özel, şunları söyledi: "Yani Tayyip Erdoğan geldi; başbakanlık yaptı, cumhurbaşkanlığı yaptı, ekonomistim dedi, emeklinin cebinden ayda 5,5 çeyrek altını aldı. Yazıklar olsun böyle iktidara."

Erdoğan'a tepki

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarına tepki gösteren Özel, "'Emeklinin maaşına zam yaparsam çalışanların maaşını ödeyemem' diyor. Sanki emekli ile çalışan birbirinin karşıtıymış gibi onları karşı karşıya getirmeye çalışıyor. Kulağını aç da dinle; bugünün çalışanları yarının emeklileridir; bugünün emeklileri dünün çalışanlarıdır. Çalışan da emekli de bizim canımızdır. Esas hakkımızı istediğimiz beşli çetelerdir, saray müteahhitleridir, senin yandaşlarındır."

Yerel seçim mesajı

31 Mart yerel seçimleri için mesaj veren Özel, şunları söyledi:

"31 Mart seçimi elbette bir yerel seçim. Ama esas olarak 31 Mart seçimi; bu iktidar, bu emekliyi, bu yoksulları, bu işsizleri görmeden görmeden 4 yıl daha dursun mu, yoksa siyasette bir denge kurulsun mu? Bunun karşısına kimse durmasın ezip geçsin mi bizi, yoksa bir kendine gelsin hesabını kitabını ona göre yapsın mı? İşte bu seçim, hangi partiden olursa olsun eğer zamdan, eğer yoksulluktan, eğer işsizlikten şikayeti varsa sarı kartı gösterme, kırmızı ışığı yakma seçimidir."

"İttifakımız bitmedi"

Konuşmasında Türkiye İttifakı vurgusu yapan Özel, "Bu seçimde bütün Türkiye'den, Cumhur İttifakı'nın karşısına bir büyük ittifakı dikmesini bekliyoruz. O ittifakın adı Türkiye İttifakı'dır... Bu ittifakın içinde sosyal demokratlar var. Bu ittifakın içinde muhafazakar demokratlar var, milliyetçi demokratlar var. Geçmiş seçimlerde birlikte olduğumuz ittifak ortaklarımızın kıymetli seçmenlerinin itirazı bitmedi ki ittifakımız bitsin. İtirazları saray düzeninedir, itirazları sömürüyedir, itirazları yolsuzluğadır" ifadelerini kullandı.

Yok bahasına sattı

Özgür Özel, Babaeski'de Halk Buluşmasında konuşuyor

Özel, 2018 yılında özelleştirilen şeker fabrikalarına değinerek iktidara tepki gösterdi. Özel, “Gazi Mustafa Atatürk’ün 1926 yılında şeker fabrikasını açtığı, 1933 yılında Alpullu’da 328 ton şeker üretiliyor ve dünya birincisi oluyor. 1996’da birinci Cumhurbaşkanımızın Alpullu’ya kazandırdığı şeker fabrikasını  2018’de sonuncu Cumhurbaşkanı yok pahasına sattı” dedi.

"Söke söke alacağız"

Emeklinin hakkı için Recep Tayyip Erdoğan ile kavga edeceğini belirten Özel, “Ey Recep Tayyip Erdoğan, dünyanın neresinde bir haksızlık olsa vatandaş yollara dökülür, protesto yapar. Sen gelemden önce başbakanın kapısına yazar kasalar atılıyordu. Kimse bir şey demiyordu. Öyle bir korku imparatorluğu yarattı ki  kimse sesini çıkarmayacak; bu bildiği zammı, zulmü yapacak. Her bildiğini okuyacak. Konuşan olursa teröristtir. İtiraz eden olursa dı güçlerin uşağıdır. Yollara düşen olursa darbe girişimidir.   Recep Tayyip Erdoğan, bu millet ilk önce yerel seçimlerde sana bir sarı kartı gösterecek. Kırmızı ışığı yakacak. Muhalefet birleşecek, gücünü gösterecek. Ondan sonra sen göreceksin. Emeklinin, çiftçinin, esnafın hakkını hep beraber senden söke söke alacağız. Emekli, işçi, memur uzun adamdan hakkını alacak” dedi.