CHP belgeleri açıkladı: 'Artık köprü ve otoyollar için alıcı aranıyor'
CHP'li Murat Emir, Özgür Özel'in Kocaeli mitinge değindiği iki belgeyi yayınladı: "Önce hukuki zemin hazırlanıyor ki kimse tazminat isteyemesin, sonra yabancı firma sahaya iniyor ve inceleme yapıyor. Artık köprü ve otoyollar için alıcı aranıyor."
GAZETE PENCERE - CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, köprü ve otoyolların özelleştirilmesine dair Genel Başkan Özgür Özel'in Kocaeli mitinginde bahsettiği belgeleri sosyal medya hesabından paylaştı.
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Murat Emir, "Genel Başkanımız Özgür Özel’in açıkladığı belgeler! Ulaştırma Bakanlığı, 17 Kasım’da tüm bölge müdürlüklerine bir yazı gönderiyor: Otoyollarda yeni sözleşme yapacaksanız şu maddeyi ekleyin: özelleştirme olursa sözleşme kendiliğinden düşer, tazminat da isteyemezsiniz" ifadelerini kullandı.
'YABANCI FİRMA SAHAYA İNİP İNCELEME YAPIYOR'
İkinci yazının 19 Kasım tarihli olduğunu aktaran Emir, şöyle devam etti:
"İki gün sonra, 19 Kasım’da ikinci yazı gidiyor: 'Yabancı bir danışmanlık firması geliyor. 15 Temmuz Şehitler ve FSM köprülerini, otoyolları inceleyecek. Yardımcı olun'. Bu iki yazı yan yana geldiğinde tablo açık!
Önce hukuki zemin hazırlanıyor ki kimse tazminat isteyemesin, sonra yabancı firma sahaya iniyor ve köprüleri, otoyolları, teknik altyapıyı tek tek inceliyor, drone çekimi yapılıyor, acil çıkış noktalarını görüntülüyor. Ve tüm bunlar kamuoyuna tek kelime söylenmeden yürütülüyor! Bu özelleştirme öncesi işletilen klasik değerleme sürecidir, yani artık köprü ve otoyollar için alıcı aranıyor. İki boğaz köprüsü ve otoyollarımız için her şey sessiz sedasız hazırlanmış. Erdoğan, kendisi için ülkenin geleceğini satmaya hazırlanıyor!"
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kocaeli mitinginde yaptığı konuşmada, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ile bazı otoyolların özelleştirilmek istendiğini öne sürmüş, "Ben bunu söyledikçe susuyorlar. Ama dün elimize iki belge ulaştı" demişti.
Özgür Özel'den vergi tepkisi: Tayyip Bey tarihe geçecek bir mucit!
Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Macit'in imzasıyla gönderilen yazılarda şu ifadeler yer aldı:


Kaynak:Haber Merkezi