İmamoğlu: Milletin malını işgal eden varsa oraya gittik yıktık, yıkmaya da devam edeceğiz

İmamoğlu: Milletin malını işgal eden varsa oraya gittik yıktık, yıkmaya da devam edeceğiz
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu, CHP'nin İstanbul ilçe belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısında konuştu.Ekrem İmamoğlu, İstanbul aday lansmanında Sarıyer ve Avcılar'dan partililerin...
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu, CHP'nin İstanbul ilçe belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısında konuştu.

Ekrem İmamoğlu, İstanbul aday lansmanında Sarıyer ve Avcılar'dan partililerin gösterilen adaylar nedeniyle protestosu altında konuşmasına başladı.

İmamoğlu protestolar üzerine şunları söyledi:

"Bu tepkisini gösterme anlayışı bizim partimizde vardır burada bu bulunan ortamda onlara açılan yerde görüyorsunuz ki bizim demokrasi anlayışımız da gelip orada afişlerini asabilirler ve burada insanlarla fikrini paylaşabilirler. Burası CHP!

Şu anda yaptığınız protestolarla Şükrü Başkana ayıp ediyorsunuz."

İmamoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

Aday adaylarına nasıl bir ilgi veya belediye başkanlarına nasıl bir ilgi süreci yaşanmıştır bilirim. Benim şahit olduğum burada çok eski partililer var onlara saygısızlık etmek istemem, bu 2009 2014 2019 2024... 4 aday adaylığı süreçleriyle ilgili en araştırmacı en demokrat, herkese gereken saygıyı gösteren süreç yönetilmiştir. Adaylarımız partimize hayırlı olsun, il başkanımız sana teşekkür ediyorum bu kadar net.

Bu öyle bir yolculuk ki bütün oluşumlara rağmen halkın ittifakını milletin bir araya gelişini, kentin uzlaşmasını, farklı siyaset görüşünden olan insanların bu şehrin çıkarını son damlasına kadar koruyacak şekilde yapılacak büyük bir yolculuk. O bakımdan, dediğim gibi duygusal tepkinizi ya da birtakım kırgınlıklarınızı dile getirin, saygıyla karşılıyorum ama burası CHP kürsüsüdür. Bu kürsünün size duyduğu saygı gibi burada bulunan herkesin de bu kürsüye saygı duyması gerekir. Lütfen ben ve benden sonra çıkacak herkesin aynı saygıyla karşılanmasını bütün katılımcılardan diliyorum.

2019'dan bu yana İstanbul'da hayata geçirdiğimiz icraatçı ve halkçı belediyeciliği hep birlikte üst seviyeye taşıyacağız. Birlikten doğan kuvvetle İstanbul adına çok daha büyük işler başaracağız. Buradan bütün adaylarımızı kutluyorum her birine başarılar diliyorum. Bayrağı devreden tüm değerli belediye başkanlarımıza ve özellikle her birisine tek tek teşekkür ediyorum ama aynı zamanda talip olan, bu sürecin içinde olan aday adaylarımıza da yürekten teşekkür ediyorum. 

Elbette büyükşehir belediyesiyle ilçe belediyelerinin güçlerini birleştirip halk yararına bir şeyler yapması için aynı partiden olması gerekiyor. Biz 5 yıldır parti ayrımı yapmadan bütün ilçe belediyeleriyle çalışmak için her yolu denedik, deniyoruz ama her seferinde bir kısım dirençlerle karşılaşıyoruz. Bu direncin kaynağının neresi olduğunu, kim olduğunu bütün ülke biliyor. Maalesef AK Partili pek çok ilçe belediye başkanı bizimle yan yana gelemediler bile. İlçelerinde yaptığımız her işte görüşlerini, önerilerini aldığımız halde özenli bir biçimde onları arayıp açılışa davet ettiğimiz halde kendilerini bazen bizzat ben davet ettiğimde onlar gelemediler. Gelenler de var onlara da teşekkür ediyorum.

Biz kendimizi bu şehre ve milletimize 16 milyon insanına adadık. Öyle açıklamalar görüyorum ki bir gün bir açıklama yapıyor diyor ki 'Yerel yönetimle iktidar aynı olmazsa hizmet gelmez bak Hatay'a geldi mi?' diyor. Deprem bölgesinde, depremde acısı olan insanların huzurunda söylüyor. 2 gün geçiyor 'Biz CHP gibi oy verene hizmet getirenlerden değiliz' diyor. Şaka gibi. Milletin aklıyla alay etmek demektir bu. Milletin iradesiyle dalga geçmektir bu. Çok ayıp, çok yazık ama millet aldanmayacak

Halktan kaçırılan ne varsa vatandaşın kullanımına açtık. Bazen ne yazık ki devletin gücünü bile ne yazık ki çekinmeden bir yıkım yapmaya gittiğimizde karşımıza dizmeye çalıştılar. Polisimizi kendi emellerine alet ettiler ama biz yılmadık. Milletin malını işgal eden varsa oraya gittik yıktık, yıkmaya da devam edeceğiz.

O kadar yanlış işler yaptılar ki kendileri bile "İstanbul'a ihanet ettik" dediler. Biz size ihanet ettirmeyeceğiz. Biz İstanbul'un muhafızı olmaya devam edeceğiz. Bu şehrin her sokağını, her meydanını biz koruyacağız.

Ben ceketi çıkardım, siz de çıkartmaya hazır mısınız?

CHP'nin İstanbul'da 39 ilçe belediye başkan adayları belli oldu

CHP İstanbul ilçe belediye başkan adayları açıklandı:

 

Adalar: Ali Ercan Akpolat

Arnavutköy: Tekin Aras

Ataşehir: Onursal Adıgüzel

Avcılar: Utku Caner Çankaya

Bağcılar: Cem Kılıç

Bahçelievler: Emine Gülizar Emecan

Bakırköy: Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu

Başakşehir: Mesut Öksüz

Bayrampaşa: Hasan Mutlu

Beşiktaş: Rıza Akpolat

Beykoz: Alaattin Köseler

Beylikdüzü: Mehmet Murat Çalık

Beyoğlu: İnan Güney

Büyükçekmece: Hasan Akgün

Çatalca: Erhan Güzel

Çekmeköy: Orhan Çerkez

Esenler: Hasan Dalkıran

Esenyurt: Ali Gökmen

Eyüpsultan: Mithat Bülent Özmen

Fatih: Mahir Polat

Gaziosmanpaşa: Hakan Bahçetepe

Güngören: Temel Akkoç

Kadıköy: Mesut Kösedağı

Kağıthane: Tonguç Çoban

Kartal: Gökhan Yüksel

Küçükçekmece: Kemal Çebi

Maltepe: Esin Köymen

Pendik: Süleyman Tarık Balyalı

Sancaktepe: Alper Yeğin

Sarıyer: Mustafa Oktay Aksu

Silivri: Bora Balcıoğlu

Sultanbeyli: Ayhan Koç

Sultangazi: Ferhat Epözdemir

Şile: Özgür Kabadayı

Şişli: Resul Emrah Şahan

Tuzla: Eren Ali Bingöl

Ümraniye: Aykut Erdoğdu

Üsküdar: Sinem Dedetaş

Zeytinburnu: Onur Soytürk