Özgür Özel'den AKP'ye 1 Mayıs için Taksim çağrısı: 1 Mayıs'ta Taksim'in kazanılması, bu ülkenin yeni iklimine hizmet edecektir

Özgür Özel'den AKP'ye 1 Mayıs için Taksim çağrısı: 1 Mayıs'ta Taksim'in kazanılması, bu ülkenin yeni iklimine hizmet edecektir
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin haftalık grup toplantısında konuştu. 5 ay önce İYİ Parti'den istifa eden ve bugün CHP'ye katılan Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu'na rozet takan Özel, gençlere de CHP üyesi olma çağrısında bulundu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM'de partisinin haftalık grup toplantısında konuştu.

Yaklaşık 5 ay önce İYİ Parti'den istifa eden Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, CHP'ye katıldı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yanıkömeroğlu'na rozetini taktı.

ekran-goruntusu-2024-04-24-125530.png

Partisinin "genç üye" çağrısına yönelik konuşan Özel, Muhammet ve Mustafa isimli ikiz gençlerin CHP üyesi olduğunu bildirdi. Kürsüde gençlerle poz verdi.

"Gençleri CHP'ye üye olmaya, bu partide siyaset yapmaya, bu partiyi geliştirmeye, güçlendirmeye ve iktidara taşımak için davet ediyorum. CHP'ye üye olmayan ancak ilgi duyan gençlere buradan sesleniyorum. Gelin bu partiye kaydolun, siyaset yapın. Size çok ihtiyacımız var."

ekran-goruntusu-2024-04-24-130058.png

Özel'in konuşmasından satır başları şu şekilde:

"Bir ülkede anayasanın işine gelen kısımlarını uygulayıp oradan güç alıp kullanıp, işine gelmeyen kısımlarını ihlal edersen bu hak bir kişide değil herkeste olur. Orada devlet ortadan kalkar, anayasal düzen ortadan kalkar ve keşmekeş olur, karmaşa olur. İşte o zaman beka sorunu olur.

O yüzden bu ülkedeki en sade yurttaştan en yeni kamu görevlisine, en kıdemli devlet memurundan cumhurbaşkanına kadar herkesin bu anayasaya harfiyen uyması gerekir.

AKP'ye Taksim çağrısı

Anayasa'ya uymak AYM kararlarına, AİHM kararlarına uymakla olur. Örneğin önümüzdeki günlerde 1 Mayıs geliyor.1 Mayıs Taksim'de kutlanması gereken, hak olan işçi bayramıdır ve 1 Mayıs'ta işçiler Taksim'e çıkmak, Taksim'de kutlamak istiyorlar.

Bir zamanlar Taksim 1 Mayıs'a yeniden açıldığında övünenler şimdi yasaklıyorlar, izin vermiyorlar. Taksim'e gitmek isteyenlerin karşısına dikilip kendisi de bir emekçi olan polise kanunsuz, anayasaya aykırı emirler veriyorlar.

Taksim'i bir şölen, bir kutlama, bir bayrama yakışan, kanlı 1 Mayısların yasına, matemine yakışan şekilde kutlanmasına izin vermek ve 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanmasını sağlamak bugünkü iktidarın kendi için yapabileceği en doğru iştir.

Yasaklarsanız, engellerseniz, gaz sıkarsanız o zaman belki o gün o meydanın işçilere, emekçilere açılmasını bir başka 1 Mayıs'a bırakırsınız ama o 1 Mayıs'ta artık siz olmazsınız. Çünkü bittiniz, tükendiniz demektir.

Şimdi buradan karar alıcılara sesleniyorum. Var mısın? Ben kefilim, orada olacağım. İşçilerle birlikte bir kişinin burnu kanamadan 1 Mayıs'ın kutlanmasına ve o meydanın boşalmasına kefaleti ben koyuyorum. Taksim'i 1 Mayıs'a açın, 31 Mart'ın mesajını aldığınızı anlatın. Açın, özgüvenli olduğunuzu gösterin.

Ben 31 Mart'ın birinci partisinin genel başkanı olarak, son genel seçimlerin birinci partisinin genel başkanına diyorum ki; elimizi uzatıyoruz, elimiz emekçinin elidir. Elimiz barışın elidir, elimiz özgüvenin elidir. 1 Mayıs'ta Taksim'in kazanılması, bu ülkenin yeni iklimine hizmet edecektir. Emekçilerin elini havada bırakmayınız.

"Çetin Doğan'ı hapishanede tutmak yakışmaz"

Maalesef bir diğer tatsız husus, 83 yaşındaki Çetin Doğan'ı Silivri Cezaevine naklettiler. Bu zor günlerinde kendisini hapishanede tutmak yakışmaz. Bu da muktedirlik değil, bu güçsüzlüktür. Hasta ve tutuklular raporuna bakın. Biz hazırlamıştık. Meclis'e getirelim konuşalım. Bir komisyonun kurulmasını talep edelim. Tüm siyasi partileri hasta tutuklu ve hükümlüler konusunda duyarlılığa davet ediyorum.

"100 bin öğretmenin atamasının yapılması bekleniyor"

1 milyondan fazla atanmayan öğretmen var. 2002'de 68 bin öğretmen varsa bugün Erdoğan'ın atamadığı 1 milyon öğretmen vardır. Sayın Erdoğan bir miktar atama yapacağız dedi. Bu rakam 23 bin 900'dür. Maalesef gençleri çok üzdü. 100 bin öğretmen atamasının yapılması gerekiyor.

"Hatay yüreğimizi çok yaktı"

Hatay çok yüreğimizi yaktı. 6 Şubat'ta yüreğimizi yakan yangın sönmez. Yerel seçimlerde Hatay'da millet iradesi gasp edildi. Bir tek torba açılmadı. Biz Hatay'a sahip çıkacağız. Hatay'ı yüzde 60 ile almayı buradan ant içiyorum. Hatay'da 7 ilçede rezerv alan krizi yaşanmakta. Zemin sağlamsa oraların rantla çevrilmesine izin vermeyeceğiz. Hatay'ın hakkını yedirmem.

Hatay yüreğimizi çok yaktı

Hatay'da bir seçim yapıldı. Büyük hukuksuzlukla ilçede, ilde ve YSK'da Hatay'ın iradesi gasp edildi.

3900 ölüye oy kullandırttılar, tarih önünde kendilerini çok zor bir duruma soktular. Biz Hatay'a sahip çıkacağız, Hatay'ı asla yalnız bırakmayacağız. Önümüzdeki haftalarda Hatay'da belediyeyi ve iktidarı nasıl takip edeceğimizi, nasıl yapıcı, net, sert bir muhalefet yapacağımızı, nasıl Hatay'da bundan sonra gelecek seçimi de Hatay'ı yüzde 60'la almaya ant içiyorum söz veriyorum.

"Mesut Kocagöz'ü özgürlüğüne kavuşturun"

Antalya Kepez'deki teleferik kazasında maalesef bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Başkanımız (Mesut Kocagöz) kendisinden sonra 3 kez denetlenmiş kazadan sorumlu. Şimdi yeni bir video çıktı. Görevli sistemi açmaması gerekirken manuel çalıştırıyor ve kaza oluyor. Sistemi manuel kapatıyor. Yeni bir itiraz yapacağız.

Çorlu Tren Katliamı davası yarın. Yarın annelerin haykırışlarına eşlik etmek için yürüyeceğim. Çorlu annelerini yalnız bırakmayın."