CHP lideri Özgür Özel İzmir'de konuştu

CHP lideri Özgür Özel İzmir'de konuştu
CHP Genel Başkanı Özgür Özel İzmir'de konuştu.Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Karabağlar Uğur Mumcu Parkı’nda Halk Buluşması'nda konuştu.Özel'in konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:Cumhuriyet'in...
CHP Genel Başkanı Özgür Özel İzmir'de konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Karabağlar Uğur Mumcu Parkı’nda Halk Buluşması'nda konuştu.

Özel'in konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Cumhuriyet'in önemini bilen İzmir seçmenine kadın ve genç adaylarımızı emanet etmeye geldim. Bu işin şakası yok. Bir tarafta 18 bakan belirliyor beyefendi. 17'si erkek 1 tanesi kadın. O da aile bakanı. Elbette önemli bakanlık ama kafanın arkasında bir şey var. Diyorki sen kadınsın, yerin evdir, ailedir. Sen ekonomi bilmezsin, dış politikaya karışma. Kültü sanata bile biz bakarız, sen sadece çocuk bakarsın. Sen aile işlerinden anlarsın. Bu anlayışa karşı Cumhuriyet'i korumak ve bu büyük kadın devrimini Cumhuriyet'in kalesi ve Cumhuriyet'İn sancak gemisi İzmir'den başlatmaya geldim.

Cumhuriyet'in birinci yüzyılının ilk 25 yılına biz damga vurduk. Yokluğu bitirdik, açlığı bitirdik. Ardından salgın hastalıkları yendik. Toplu iğnesi olmayan bir ülkeye uçak fabrikası yapan bir ülke haline getirdik. Motor fabrikası yapar, üretir hale getirdik. Şimdi bir üzüntüyü hep birlikte yaşıyoruz. Cumhuriyet'in ilk 100 yılının son 25 yılında Cumhuriyet Halk Partisi yoktu. Değişim sloganıyla yola çıktık ve Cumhuriyet'in ikinci yüzyılının ilk 25 yılına yeniden Cumhuriyetçilerin, Atatürkçülerin, Atatürk milliyetçilerinin; devletini milletini halkını cumhuriyetini sevenlerin damgasını vurmak için yola çıktık.

Bu partiyi iktidar yapacağız diye yola çıktığımızda, bu partinin önceki genel başkanlarına vefa borcuyla yüklüyüz. Bir partinin önceki genel başkanına vefa nasıl gösterilir, benim bildiğim bir şey var; partisini iktidar yaparak gösterilir. Hem sevgili Kemal Kılıçdaroğlu’na, hem rahmetli genel başkanlarımız Deniz Baykal’a, Bülent Ecevit‘e, İsmet Paşa’ya ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e vefamızı cumhuriyet ikinci yüzyılında, partilerini iktidar yaparak ilkelerini iktidar yaparak göstereceğiz.

Bu yola çıktığımda, bu yoldaki ilk adımlarıma eşlik eden biri vardı. Kararlı inançlı cesur makamımı mevkimi kaybedersem endişesiyle doğru bildiğinden şaşmayan, doğru neyse onun arkasında duran heyecanı çok ama kararlı ve son derece duyarlı bir siyasetçi; yol arkadaşım, sizlerin de çok yakından tanıdığı, tüm iftiralara rağmen üzerine hiçbir çamurun yapışmadığı; sütte leke var onda yok Cemil Tugay Başkanımızı İzmir Büyükşehir adayı yaptık.

Halen görevde olan sevgili Tunç Soyer, kendisiyle önceden konuştum, sonrasında konuştum. Onun İzmir’in bir değeri olduğuna partinin bir değeri olduğuna bu partiye ve sosyal demokrasiye yapacak katkıları olduğuna ve bununla ilgili fikirlerimiz olduğuna ilişkin karşılıklı konuştuk. Tüm emekler için sizlerden Tunç Başkan'a da bir teşekkür rica ediyorum.

Bu partinin yürüyüşü Cumhuriyet yürüyüşüdür, demokrasi yürüyüşüdür, kalkınma yürüyüşüdür. Bu ülkede bu kadar büyük yoksulluğun bu kadar büyük sıkıntıların olduğu bir süreçte, biz her zaman için Cumhuriyet Halk Partisi olarak iktidar olmak, bu kentte iktidar kalmak ve bu kentteki iktidarımızı ülkedeki iktidara taşımak durumundayız.