CHP, öğrencilere ücretsiz yemek verilmesini istedi: Kanun teklifi TBMM'ye sunuldu
CHP İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, çocukların sağlıklı ve dengeli beslenme hakkının temin edilmesi amacıyla önemli bir adım attı.
Özçağdaş, okullarda öğle yemeğinin ücretsiz olarak verilmesini içeren kanun teklifini, TBMM'ye sundu.
Özçağdaş, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de okullarda eğitim gören 19 milyon öğrencinin birçoğunun sağlıklı beslenme imkânına sahip olmadığını belirtti.
Çocukların okullara aç gittiğini, gün içinde çok az su tükettiklerini hatta okul tuvaletlerinden su içtiklerini ifade eden Özçağdaş, kantinlerde de sağlıklı gıdaya erişemediklerini anlattı.
Özçağdaş, Türkiye'de eğitime devam eden 19 milyon öğrencinin birçoğunun her gün sağlıklı ve dengeli bir öğün yemeğe ulaşamadığını, her 3 öğrenciden birinin de okula gitmeden önce hiç kahvaltı yapamadığını dile getirdi.
Beslenme, sağlık ve eğitimin çocukların temel haklarından olduğunu belirten Özçağdaş, "Devlet, temel haklarına ulaşmada zorluk yaşayan çocukların ihtiyaçlarını karşılamakla yükümlüdür. Eğitim maliyetleri sadece bir önceki yıla göre ortalama yüzde 88,8 artmıştır. Ama asgari ücrete zam yapılmamıştır. Okul zili, çocukların midesinde çalmaktadır" ifadelerini kullandı.
Kaynak:Anadolu Ajansı