CHP PM Üyesi Ertürk: ''Atatürk'e hakaretten ceza alan okul müdürün terfi ettirildi'

CHP PM Üyesi Ertürk: ''Atatürk'e hakaretten ceza alan okul müdürün terfi ettirildi'
CHP PM Üyesi Ali Abbas Ertürk, Atatürk’e hakaretten yargılanan ve hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilen Okul Müdürü Osman Bacaksız’ın merkezi bir okula müdür olarak atanmasına tepki gösterdi.

CHP PM Üyesi Ali Abbas Ertürk ve CHP İl Başkanı Bilal Özdemir, Aksaray İl Başkanlığı döneminde Osman Bacaksız’ın CHP ve Atatürk’e hakaret ettiği gerekçesiyle şikayetçi olduklarını belirtti. Bacaksız’a, 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde “Atatürk’e hakaret” suçundan 1 yıl hapis cezası verildi. Ceza, iyi hâli nedeniyle 10 aya indirildi ve hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Bacaksız’ın görev yeri değiştirildi

CHP İl Başkanı Bilal Özdemir, Bacaksız’ın bir başka okula müdür olarak atanmasına tepki gösterdi. Özdemir, bu kişinin işlediği suçun niteliği ve mesleği göz önüne alındığında cezanın etkili bir şekilde uygulanması gerektiğini belirtti. Bacaksız’ın okuldan alınarak başka bir okula müdür olarak atanması, adalet ve kamu vicdanını rahatsız etti.

Erken müdahale beklentisi

Ali Abbas Ertürk, Bacaksız’ın sosyal medyada yaptığı pervasız paylaşımların uzun süredir tartışıldığını ancak herhangi bir yasal işlem yapılmadığını ifade etti. Özellikle Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret edenlerin hala görevde bulunmasının kabul edilemez olduğunu belirtti. Ertürk, yargının bu konuda hızlı hareket etmesini ve gereken cezai işlemi uygulamasını talep etti.

Özgürlük sınırları ve kamu duyarlılığı

Erkeklerin Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret etme kolaylığına sahip olduğunu belirten Ertürk, bu kişilerin devlet kurumlarında barınmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı. Özellikle Cumhuriyet’in değerlerini küçümseyenlerin ödüllendirildiği bir sisteme tepki gösterdi. Ertürk, savcıların ve kamu kurumlarının bu konuda gerekli hassasiyeti göstermesi gerektiğini söyledi.

Kaynak:ANKA

Öne Çıkanlar