CHP’nin belediye başkan adayı ‘gri pasaport skandalı’ ile ilgili tehdit edildiğini ileri sürdü

CHP’nin belediye başkan adayı ‘gri pasaport skandalı’ ile ilgili tehdit edildiğini ileri sürdü
CHP’nin Elazığ Baskil belediye başkan adayı AKP’li belediye çalışanları tarafından tehdit edildiğini ileri sürerek  “Beni gri pasaport olayından bahsetmemem için tehdit etti. Yayına girmeden 2 saat önce de aranarak benzer...
CHP’nin Elazığ Baskil belediye başkan adayı AKP’li belediye çalışanları tarafından tehdit edildiğini ileri sürerek  “Beni gri pasaport olayından bahsetmemem için tehdit etti. Yayına girmeden 2 saat önce de aranarak benzer şekilde tehdit edildim. Biz gerekli şikayetlerimizi emniyetimize” dedi.

Elazığ'ın Baskil ilçesinde CHP'den belediye başkan adayı olan Veli Baygeldi, 'gri pasaport skandalı'na karışan AK Partili belediye çalışanları tarafından tehdit edildiğini söyledi. Katılacağı bir canlı yayın öncesinde AK Partili Baski Belediyesi çalışanlarının gerek telefonla arayarak gerekse de yolda önünü keserek tehdit ettiğini ifade etti.

Baygeldi, kendisini tehdit eden kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Baskil’den 71 kişi yurt dışına gönderilmişti

İlk kez 2021 yılında aralarında Elazığ’ın Baskil ilçesinin de olduğu birçok ilçede dernek gezisi altında yurt dışına insan gönderilmesi ile ortaya çıkan 'gri pasaport skandalı' kamuoyunu günlerce meşgul etmişti. Baskil İlçesinden de 71 kişinin yurtdışına gönderilmesinin ortaya çıkmasının ardından AK Partili Belediye Başkanı için de 2022 Nisan ayında soruşturma izni çıkmıştı. Sonrasında Baskil'in AK Partili belediye başkanı ve meclis üyeleri hakkında açılan davada Danıştay 1. Dairesi, tek bir yetkili merci kararıyla ön incelemenin sonuçlandırılmasının usule uygun olmadığı belirtilmiş, çok sayıda kişinin yurt dışına kaçırılmasına ilişkin açılan davalarda birden fazla belediyeyi ilgilendiren eylemler nedeniyle her bir belediye yönünden ayrı ön inceleme yapılmasına karar verilmişti.

CHP adayı gri pasaport konusunu gündeme getirince tehdit edildiğini söyledi

CHP’den Baskil Belediye Başkan Adayı olan Veli Baygeldi de bu konuyu gündeme getirdiği için AK Partili belediye çalışanları tarafından tehdit edilğini belirtti.  Baygeldi konuyla ilgili şunları söyledi: "24 Ocak 2024 tarihinde saat 21.00 sularında bir televizyon kanalında canlı yayımlanan bir programa katılacaktım. Ancak o günün sabahında bir belediye personeli önümü kesti ve beni gri pasaport olayından bahsetmemem için tehdit etti. Yayına girmeden 2 saat önce de aranarak benzer şekilde tehdit edildim. Biz gerekli şikayetlerimizi emniyetimize yaptık."