CHP'ye yasak, İHH'ya tam destek! Üsküdar'da 'Mehmetçik Gazze'ye' yürüyüşü
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gazze’ye destek için İsrail'e karşı mücadele etme çağrısı yaptıktan bir gün sonra CHP’nin Filistin’e destek için Taksim’e yapacağı yürüyüşe polis izin vermedi.
Valilik, yürüyüşe “güzergah uygun değil” gerekçesiyle izin vermezken, bölgedeki metro istasyonları da kapatıldı.
Eylemde atılan “Özgür Filistin! Tam bağımsız Türkiye!” sloganı polis, “kanunsuz” ilan ederek kalabalığa müdahale etti. Müdahalede bazı yurttaşlar yaralandı.
İHH'ya tam destek
Bir gün sonra ise iktidara yakın İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından düzenlenen Gazze yürüyüşüne tüm izinler verildi. “Gazze ölüyor, ayağa kalk” sloganıyla Fıstıkağacı Metro İstasyonu'ndan Üsküdar Meydanı’na yapılan yürüyüşte, kalabalık tekbir getirip “Mehmetçik Gazze’ye” sloganı attı. Polisin destek verdiği eylemde herhangi bir engelleme yaşanmadı.
Kaynak:Haber Merkezi