Çiğdem Toker, Bahçeli'nin konuşmasını hatırlattı: Demokrasi sadece sandıktan ibaret değildir

Çiğdem Toker, Bahçeli'nin konuşmasını hatırlattı: Demokrasi sadece sandıktan ibaret değildir
T24 yazarı Çiğdem Toker, "Demokrasi yalnızca sandıktan ibaret değildir" şeklindeki ifadesini tekrarladı. Toker, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin de aynı ifadeyi kullandığı konuşmayı paylaştı.Toker, seçim gecesi FOX TV'de katıldığı...

T24 yazarı Çiğdem Toker, "Demokrasi yalnızca sandıktan ibaret değildir" şeklindeki ifadesini tekrarladı. Toker, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin de aynı ifadeyi kullandığı konuşmayı paylaştı.

Toker, seçim gecesi FOX TV'de katıldığı yayında kullandığı ifade dolayısıyla hedef alınmıştı. RTÜK, Toker’in ifadesi hakkında rapor hazırladığını duyurmuştu.

Toker, T24'te bugün kaleme aldığı köşe yazısında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 20 Ağustos 2014'te yaptığı konuşmayı hatırlattı:

"Demokrasi sadece sandıktan ibaret değildir. Doğrudur, 10 Ağustos’ta Erdoğan sandıktan çıkmıştır. Fakat ahlak, edep, milli ruh, milli kimlik, kardeşlik bağları, Cumhuriyet’in ilkeleri, utanma duygusu ve doğruluk sandıkta kalmıştır. Bundan sonra Erdoğan’ın komplolarına, yıkıcı ve parçalayıcı niyetlerine mani olunmazsa zararı herkes görecek, ceremeyi herkes çekecektir."

"Köprülerin altından çok sular değil dünyanın bütün nehirleri akmış olmalı" diyen Toker, şunları yazdı:

Seçim gecesi Fox TV’de katıldığım yayında "demokrasinin yalnızca sandıktan ibaret olmadığını" da içeren sözlerim dolayısıyla, adım üzerinden gazetecilik ve ifade özgürlüğü hedef alındı, alınmakta.

Yayında sözlü olarak ifade ettim, bir de yazılı olarak tekrar edeyim:

Demokrasi yalnızca sandıktan ibaret değildir.

Zira bir seçim ("sandık) ancak demokratik ve eşit koşullarda gerçekleştiriliyorsa onun bir seçim olduğundan söz edilebilir. Ki, bu dahi, çoğulcu demokrasinin asgari gerek ve yeter şartıdır. Bu nedenle, ne kadar demokratik ve eşit koşullarda yapılırsa yapılsın, demokrasinin sandıktan/seçimden ibaret olduğunu söyleyemeyiz.

Yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz.