Cihan Kolivar ‘Cumhurbaşkanına hakaretten’ tutuklandı

Cihan Kolivar ‘Cumhurbaşkanına hakaretten’ tutuklandı
Katıldığı canlı yayındaki “Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir. Bizim toplum ekmekle doyduğu için böyle 20 sene başında yöneticiler duruyor” sözleri üzerine “Türk milletini alenen aşağılamak” suçlamasıyla...

Katıldığı canlı yayındaki “Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir. Bizim toplum ekmekle doyduğu için böyle 20 sene başında yöneticiler duruyor” sözleri üzerine “Türk milletini alenen aşağılamak” suçlamasıyla gözaltına alınan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla tutuklandı. Kolivar’ın avukatı Bilge Çiftçi, “Başlatılan soruşturma daha sonra eski tweetleri üzerinden ‘Cumhurbaşkanına hakarete’ dönüştürüldü” dedi.

Kolivar’ın avukatı Bilge Çiftçi, müvekkilinin savcılık sorgusu sonrası, geçmiş tarihli tweetlerinin de dosyaya girdiğini, “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasının soruşturmaya eklenerek, bu gerekçeyle tutuklamaya sevk edildiğini söyledi.

Basın mensuplarının Kolivar’ın suçlamaları kabul edip etmediğini sorması üzerine avukatı Bilge Çiftçi, “Tabi ki kabul etmiyoruz, kendisi de etmedi. Atılan tweetlerin tamamının eleştiri kapsamında kaldığını, zaten kendisi de dile getirdi. Biz itirazlarımızı yapacağız” ifadelerini kullandı.

Kolivar dün sabah emniyetteki ifadesinde, “Benim merkezi hükümetle herhangi bir sorunum yoktur. Benim sorunum ilçe belediyeleriyle. İlçe belediyeleri ruhsatsız fırınlara izin veriyor. Ben ‘Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir’ derken, ekmeğin sağlığa zararlı olduğunu anlatmak istedim. Ekmeğin fazla tüketilmesi halinde insanlara zarar vereceği yönündedir. Benim sözlerimde kesinlikle Türk toplumu hedef alınmamıştır. İfadelerim toplumca yanlış anlaşılmıştır. Sözlerimde genelleme yaptım. Bir Karadenizli olarak Türk toplumuna hakaret edecek karakterde değilim” dedi.

FIRINCILAR FEDERASYONU BAŞKANI’NDAN YILSONUNA KADAR GARANTİ
Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmeğin 7,5 TL olacağı yönündeki söylemlere ilişkin, “Aralık ayında ekmek 5 TL’nin üzerinde olmayacak” dedi. Kolivar hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyleyen Balcı, “Nimete saygısızlık yaparak ekmekle alakalı küçümseyici ifadeler kullanması son derece yanlıştır. Ekmek Türk vatandaşı için, dünyada yaşayan insanlar için nimettir” dedi.