Cinayet gününden 4 gün önce makamda

Cinayet gününden 4 gün önce makamda
Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesinin üzerinden beş gün geçti. Ancak cinayetin tetikçisi olduğu öne sürülen Eray Özyağcı ile planlamasında rol almakla suçlanan Dodo lakaplı Doğukan Çep halen...

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesinin üzerinden beş gün geçti. Ancak cinayetin tetikçisi olduğu öne sürülen Eray Özyağcı ile planlamasında rol almakla suçlanan Dodo lakaplı Doğukan Çep halen yakalanamadı.

DW Türkçe’de yer alan habere göre soruşturma, tetikçi ve onunla bağlantılı Doğukan Çep’in yakalanmaması nedeniyle diğer bağlantılara ulaşma noktasında tıkandı. Savcılık, cinayetteki MHP bağlantılı diğer kişilerin durumunu ise soruşturmadaki ilk aşamanın tamamlanması sonrasına bıraktı.

Soruşturma kapsamında şimdiye kadar 17 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Ankara Adliyesi’ne önceki gün çıkarılan şüphelilerden üçü, tasarlayarak kasten öldürme suçundan tutuklandı. Cinayet sırasında tetikçi Eray Özyağcı’nın kullandığı motosikleti kullanan Vedat Balkaya da tutuklanan isimlerden biri oldu. Dün adliyeye sevk edilen MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Köktürk ile M.U. ve M.Y. tutuklandı. E.U. ise adlî kontrol kararıyla serbest bırakıldı.



CİNAYETTE SURİYE BAĞLANTISI
Cinayetin aranan iki firarinin geçmişiyle ilgili de dikkat çekici bilgiler ortaya çıktı. Ertan Özyağcı ile Doğukan Çep’in bir dönem Suriye’de Türkmen Dağı olarak bilinen bölgeye gönüllü giderek burada rejim güçleri ile YPG’ye karşı “savaştığı” belirtiliyor. Bu isimlerin Türkmen Dağı’na milis olarak giden milliyetçi gruplar içerisinde olduğu ifade ediliyor.

Firarda olan bu şüphelilerin şimdi de benzer şekilde Suriye’ye kaçtığı üzerinde duruluyor. Bu nedenle bölgede görev yapan güvenlik güçleri uyarıldı.



SOYLU İLK KEZ KONUŞTU
Cinayetin ardından uzun süredir sessiz kalmayı tercih eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise dün Ankara’da gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtladı. Soylu, tetiği çekenler haricinde iki kişinin arandığını söyledi. Soylu, “Buradaki soruşturmanın selameti açısından elbetteki söyleyeceklerim buradadır” dedi. İsim vermeden cinayette MHP’li bazı isimlerin suçlanmasını eleştiren Soylu, “Ama bir çizgiyi ifade etmem lazım. Sosyal medya dedikoduları ve tezviratlarla adım atmak bir soruşturmayı selamete getirmez” dedi.

SEMİH YALÇIN’DAN ‘DİLLERİNİ KESERİZ’ AÇIKLAMASI
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da yazılı açıklama yaparak cinayet konusunda MHP’nin suçlanmasına üstü kapalı gözdağı verdi. Yalçın, şunları kaydetti: “Davamızı, Ülkücü Hareketi ve partimizi ilgilendiren hassas konularda sessizliğimiz sakın ola ki aczimize yorulmasın. Sabrımızı sınayanlara da hayat ve siyaset dersi vermekten imtina etmeyiz. Yeri ve zamanı geldiğinde konuşur; desise, entrika ve fitne erbabını susturmasını biliriz. Vakti geldiğinde Hazreti Ali’nin kılıcı Zülfikar olur; şer güruhunun zehir saçan dillerini kesip bozguncuların boynunu koparırız.”

KILAVUZ CİNAYETTEN 4 GÜN ÖNCE SOYLU’YLA
Sinan Ateş’in tetikçilerine yardımla suçlanan Tolgahan Demirbaş, MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un evinde gözaltına alınıp serbest bırakılırken; Kılavuz’un 4 gün önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu ziyaret ettiği ortaya çıktı.

BU MEMLEKET SAHİPSİZ DEĞİL
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından paylaştığı videoyla Sinan Ateş ile ilgili “FETÖ ajanı” açıklaması yapan organize suç örgütü lideri Kürşat Yılmaz’a isim vermeden tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “Milliyetçi, Atatürkçü bir akademisyen Ankara’nın göbeğinde katledildi. Bu işin müsebbipleri susuyor, hapisten çıkardıkları çetelere ‘mesajı siz verin’ diyorlar. Rahmetli ülkücü gence FETÖ’cü damgası yapıştırıyorlar. Çok açık söyleyeyim, bu en hafif tabirle adiliktir. Burası Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi, ben şimdi buradan o çetelere sesleniyorum; siz haddinizi çok aştınız. Biz Kuvayi Milliyeci gelenekten gelen 100 yıllık bir hareketiz, size mi yedireceğiz bu cumhuriyeti? Aklınızı başınıza toplayın, bu memleket sahipsiz değildir!” ifadelerini kullandı.

OLAYIN AYDINLATILACAĞINA İNANIYORUM
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de partisinin grup toplantısında, “Emniyet ve istihbarat birimlerini ayağa kaldırması gereken bir olaydır. Güvenlik güçlerinin bu olayı acilen aydınlatılması için elinden geleceğini yapacağına inanıyorum” dedi. Sinan Ateş’in ailesinin özel talebini ileten Akşener, “Soru önergesi, araştırma önergesi yapılmamasına dair Ayşe Ateş üzerinden bir talep oldu. Bütün herkese duyurmakla mükellefim bunu” ifadesini kullandı.

SORU İŞARETLERİ UYANDIRAN BÜYÜK SESSİZLİK
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Sebebi ne olursa olsun, bir insanın böyle alçakça sokak ortasında infaz edilmesi kabul edilemez. Hayatının hiçbir döneminde bizimle aynı siyasi anlayışı benimsemeyen bu genç insanın öldürülmesi ve ardından soru işaretleri uyandıran büyük bir sessizlik karşısında üzgün ve şaşkınız. Ama ne yazık ki yetkililer suskun!” ifadelerini kullandı.



‘BENİ ÖLDÜRMEDİKLERİNE PİŞMAN OLACAKLAR’
Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, Twitter adresinde dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Özdağ şöyle dedi:
“Rahmetli Sinan Ateş’in Bursa’da baba ocağını ziyaret ettim. Annesine, babasına ve eşine başsağlığı dileklerimizi ifade ettim. Yüksek bir tevekkül içindeler. Eşi Ayşe Hanım şu ifadesini kamuoyu ile paylaşmama izin verdi: ‘Sinan’ı şehit edenler beni öldürmediklerine pişman olacaklar”