Çocuk istismarı ile gündeme gelen Hiranur Vakfı’nın kaçak kısımları için yürütmeyi durdurma kararı

Çocuk istismarı ile gündeme gelen Hiranur Vakfı’nın kaçak kısımları için yürütmeyi durdurma kararı
İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı, Sancaktepe’de İBB’nin yıkım kararı aldığı kaçak kısımlar için mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı aldı.Tarikatta 6 yaşındaki çocuğun “evlendirilerek” cinsel istismara...

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı, Sancaktepe’de İBB’nin yıkım kararı aldığı kaçak kısımlar için mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı aldı.

Tarikatta 6 yaşındaki çocuğun “evlendirilerek” cinsel istismara maruz bırakılmasıyla tanınan Hiranur Vakfı’nın Sancaktepe’de bulunan binasının kaçak kısımları için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği yıkım kararının yürütmesi durduruldu.

İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün, kaçak kısımlarla ilgili yaklaşık 1 yıl önce başladığına dikkat çekmiş, ilçe belediyesine ısrarla yazı yollamalarına karşın işlem yapıldığını açıklamıştı. Süreç içerisinde İBB ekipleri söz konusu kaçak kısımları yıkarken Hiranur Vakfı, mahkemeye yürütmeyi durdurma başvurusu yaptı.

Halk TV’den Hazal Ocak’ın haberine göre Hiranur Vakfı, mahkemeye yaptığı başvuruda İBB encümeni tarafından tutulan tutanak ile AKP’li ilçe belediyesi tarafından düzenlenen tutanağın birbiriyle çeliştiğini belirterek, yapılan ilk mescit katının ruhsatının olduğu ifade etti. Vakıf dilekçesinde mescit katının projesine uygun yapıldığını öne sürerek devam eden bir yapı imalatının bulunmadığını ve İBB’nin yıkım kararının iptalini istedi.

İstanbul 11. İdare Mahkemesi de İBB encümeninin söz konusu kaçak yapıların yıkımına ilişkin tutanak örneğini ile konuya ilişkin tüm bilgi ve belgeleri içeren dosyayı istedi. Mahkeme savunma ve ara karar cevabı geldikten sonra yeniden bir karar almak üzere yıkım kararının yürütmesinin durdurulmasına karar verdi.