Çorlu tren kazası davasında yargılananlar suçu birbirine attı

Çorlu tren kazası davasında yargılananlar suçu birbirine attı
Çorlu tren kazası davasının 11. duruşmasında sanıklar, suçlamaları reddederek kendi sorumluluklarının bulunmadığını söyledi ve suçu birbirine attı. Avukatlar ise ek iddianamenin, ilkiyle aynı şeyleri ifade ettiğini belirtti...

Çorlu tren kazası davasının 11. duruşmasında sanıklar, suçlamaları reddederek kendi sorumluluklarının bulunmadığını söyledi ve suçu birbirine attı. Avukatlar ise ek iddianamenin, ilkiyle aynı şeyleri ifade ettiğini belirtti ve asıl sorumluların yargılanması gerektiğini vurguladı.

Tekirdağ Çorlu’da 25 kişinin hayatını kaybettiği, 328 kişinin yaralandığı tren kazasıyla ilgili dava devam ederken, Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmanın genişletilmesine karar vermişti. Daha önce dört sanık yargılanırken bu kişilerin de katılmasıyla sanık sayısı 13’e çıkmış oldu.

Sözcü’den Fırat Fıstık’ın haberine göre; duruşmada konuşan ailelerin avukat Onur Şahinkaya, “Müdürlükler sorumluluktan uzak tutularak olayın üstü kapatılmaya çalışıldı. Bugün savcı ve bilirkişiler şüpheli konumda. İlk iddianame ne anlatıyorsa huzurdaki ek iddianame bir miktar teknik detaylandırarak aynı şeyleri ifade ediyor. İham noktasında esas sorumluluk sebepleri, bir dava nedeni olarak nitelendirilmiyor. Yargılanabilecek en üst düzeyde sorumlu Nihat Aslan ve Muammer Meriçli şu anda karşımızda değil. İkisinin birden yargılandığı muhtemelen bir ihaleye fesat karıştırma dosyasına zorla getirilme sebebiyle burada olamadıklarını söylüyorlar. Bizce doğru değil. Talep ettikleri duruşmaya bağlanmıyorlar, pişkinlik seviyesi bu” dedi.

TCDD 1. Bölge Servis Müdür Yardımcısı sanık Levent Kaytan savunmasında şunları söyledi:
“Üzerime atılı suç iddiasını kabul etmiyorum. Hava durumunun takip edilmesi görevim bulunmamaktadır. Takiple ilgili özel emir almadım. Bu denetimi yol şefi yapar.”
Sanıklardan Nizamettin Aras da, “Özel hattın muayene sorumluluğu bölge müdürlüğümüze ve genel müdürlüğümüze verilmiş, her ne hikmetse burada ben yargılanıyorum” diye konuştu.

PERSONEL AÇIĞI NEDENİYLE BU GÖREVİ YAPTIM
Sanıklardan Burhan Ortancıl ise, “Branşım nedeniyle gerekli bilgiye sahip değilim, personel açığı sebebiyle bu görevi yaptım. Bu sebeple bana daha çok idari yönden görevlendirmeler yapıldı. Benim koordinasyon ve denetim yapma görevim yok” dedi.

Ortancıl aynı zamanda avukat Akçay Taşçı’nın, “Gerekli vasıflara sahip olmadan bu pozisyona geldiğiniz doğru mu?” sorusuna “Doğru” diyerek yanıt verdi.