Cübbeli Ahmet'ten AKP’li Yanık ve Zengin’e "İstanbul Sözleşmesi" tepkisi: Ya siz Müslüman mısınız, gavur musunuz?

Cübbeli Ahmet'ten AKP’li Yanık ve Zengin’e "İstanbul Sözleşmesi" tepkisi: Ya siz Müslüman mısınız, gavur musunuz?
Kamuoyunda "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’a isim vermeden İstanbul Sözleşmesi üzerinden hedef aldı. Cübbeli “Ya siz Müslüman...

Kamuoyunda "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’a isim vermeden İstanbul Sözleşmesi üzerinden hedef aldı. Cübbeli “Ya siz Müslüman mısınız, gavur musunuz nesiniz siz? ‘Kadının beyanı esastır’ diye bir şey olur mu?” dedi.

Kendi Youtube kanalındaki “İftar sohbetleri” programında İstanbul Sözleşmesi'ni eleştiren Ünlü, şu ifadeleri kullandı:

“YA SİZ MÜSLÜMAN MISINIZ, GAVUR MUSUNUZ NESİNİZ SİZ?”

“Nerden çıktı kadının beyanı esas? Kadın yalan söylemez mi? İftira atamaz mı? Erkek de atar kadın da atar. İslam'da böyle bir şey var mı? Doğrunun beyanı esastır. Bunu da Fatih Erbakan'dan başka bu işle uğraşan şu anda partilerden görmedim. Hepsi 'Hemen İstanbul Sözleşmesi getireceğiz' bilmem ne... Hiçbiri bu işle de uğraşmıyor. Allah razı olsun Tayyip Bey feshetti ama kendi partisinin içindeki o başörtülü kadınlar kalktılar ayağa.

Ya siz Müslüman mısınız, gavur musunuz nesiniz siz? Kadının beyanı esastır diye bir şey olur mu? Sen doğru konuşmayan bir sözü nasıl alırsın onunla adamı yakarsın, kaç sene hapse atarsın. Yalan konuşuyor belki. İnceleyeceksin, şahitleri dinleyeceksin kim doğru konuştuysa ona göre hüküm vereceksin."