Cübbeli Ahmet'ten Tanju Özcan'a yanıt: Bana "dinsiz" demiş, doğru söylemiş

Cübbeli Ahmet'ten Tanju Özcan'a yanıt: Bana "dinsiz" demiş, doğru söylemiş
Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü ile Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan arasında "laiklik ve şeriat" üzerinden başlayan tartışma davaya dönüştü. Özcan, seçimlerin ardından konuşan Ünlü'nün...

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü ile Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan arasında "laiklik ve şeriat" üzerinden başlayan tartışma davaya dönüştü. Özcan, seçimlerin ardından konuşan Ünlü'nün "İstanbul da maalesef karşı tarafta, Ankara da öyle. Biz şeriatçıyız, demokrasiye inanmıyoruz, reddediyoruz" sözlerine tepki gösterdi. Cübbeli Ahmet'in dava açarak karşılık vermesi üzerine tartışma sosyal medyada da büyüdü.

Ahmet Mahmut Ünlü, seçimlerden sonra yaptığı konuşmasında İstanbul ve Ankara'nın CHP'li belediyelerde olmasını eleştirmiş, "Biz şeriatçıyız, biz demokrat değiliz, demokrat değiliz, demokrasiye inanmıyoruz reddediyoruz. Biz şeriat ehliyiz. Ancak bizi yöneten de o içki koyuyor, bu içki koymuyor diyelim belediyeyi aldığı zaman tesislere bu bizim için önemli mi? Önemli. O PKK’cı alıyor, bu almıyor, önemli mi önemli. Cenazemiz yarın birinin ele düşecek, biri yıkayacak. Kimin yıkayacağı efendim, adam göndermişler kadroya adam hiçbir şey bilmiyor" ifadelerini kullanmıştı.

Bunun üzerine Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sosyal medya üzerinden Ünlü'ye "Şu sarıklı, cübbeli zibidinin paylaşımlarını Türkiye’de hiçbir savcı görmüyor mu? Vaazlarında Atatürk’e, Cumhuriyet Kahramanlarına dil uzatan, açık açık şeriat propagandası yapan bu meczuba, bağımsız olduğuna inanmak istediğimiz yargı dur demelidir!!!" karşılığını verdi.

TIKLAYIN: Tanju Özcan’dan kendisine dava açan Cübbeli Ahmet’e: Ulan sarıklı, hani şeyhtin, niye savcıya koşuyorsun?

"Sıkışınca Laik Türkiye Cumhuriyeti’nin adaletine mi sığındın?"

Ünlü, szölerinin ardından Özcan'a dava açtı. Dava haberini alan Özcan, yine sosyal medyadan şu mesajı yayımladı:

"Ulan sarıklı, ulan cübbeli. Suç duyurusunda bulunmuşsun. Ne oldu sıkışınca Laik Türkiye Cumhuriyeti’nin adaletine mi sığındın? Sizi gidi Allah ile kul arasına girmeye çalışan dinsizler. Hani şeyhtin, niye savcıya koşuyorsun? Niye Allah’tan benim belamı dilemiyorsun? Çünkü siz, Yüce Allah’ı ve onun kitabını sadece kendi kişisel emelleriniz ve çıkarlarınız için kullandınız. Sizi adam yerine koyanların yüzüne tükürüyorum!!!!"

"Chp’nin Başına Geçmek İsteyenler Bana Çatmaya Başladı"

Bu defa Ünlü de Özcan'a sosyal medya üzerinden karşılık verdi, "Şimdi Bir de Chp’nin Başına Geçmek İsteyenler Bana Çatmaya Başladı. Bu da Reytingimin Ne Kadar Yüksek Olduğunu Göstermesi Bakımından Sevindirici" ifadelerini kullandı.

Ünlü'nün açıklamasının tamamı şöyle:

"Evvelden Beri Fetöcüler, Hdp, Pkk, Işid, Selefîler ve Vehhâbîler Bana Çatar, Şimdi Bir de Chp’nin Başına Geçmek İsteyenler Bana Çatmaya Başladı. Bu da Reytingimin Ne Kadar Yüksek Olduğunu Göstermesi Bakımından Sevindirici. Zâten Seçime Yakın “Ben Tanju, Geliyorum” Diyerek Bu Mesajı Vermişti Ama “Geliyorum” Diyerek Gelinseydi Kılıçdaroğlu İktidâra Gelirdi. Ayrıca Yapılan Hakâretler Mutlaka Dâvâ Konusu Olacaktır ve Karşılıksız Kalmayacaktır. Tweetinin Sonunda da Bana "Dinsiz" Demiş, Doğru Söylemiş. Çünkü Onun Dîninden Değilim. Leküm Dînüküm Veliye Dîn!"