Cumhurbaşkanı Erdoğan:Türkiye Yüzyılı'nın cemresi sandığa şimdiden düşmüştür

Cumhurbaşkanı Erdoğan:Türkiye Yüzyılı'nın cemresi sandığa şimdiden düşmüştür
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs seçimlerine ilişkin “Türkiye Yüzyılı'nın cemresi sandığa şimdiden düşmüştür. 14 Mayıs seçimlerinde insanımızın sandıkta yine en doğru kararı vereceğinden...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs seçimlerine ilişkin “Türkiye Yüzyılı'nın cemresi sandığa şimdiden düşmüştür. 14 Mayıs seçimlerinde insanımızın sandıkta yine en doğru kararı vereceğinden şüphemiz yok” dedi.

AKP Genel Merkezi'nde düzenlenen 14. Geleneksel AK Parti Büyükelçiler İftar Programı’nda konuşan Erdoğan, 6 Şubat Maraş merkezli depremlerde yıkımın yaşandığı 11 ilde 70 bin konut ve köy evinin yapım sürecine başlandığını duyurdu. Erdoğan “Dün itibariyle 70 bin konut ve köy evinin yapım süreci başladı. Bu sayılar her gün yukarı yönlü güncelleniyor. Deprem bölgesinde 650 bin ilk 1 yıl içinde 319 bin konut ve köy evinin inşasını tamamlıyoruz” ifadesini kullandı.

“MİLLETİMİZİN DAYANIŞMA RUHUNA GÜVENİYORUZ”

Seçim sürecinin deprem bölgesindeki çalışmaları etkilemesine izin vermeyeceklerini söyleyen Erdoğan, “Seçim sürecinin bu çalışmalarımızı yavaşlatmasına izin vermeyeceğiz. 11 ilimizi ve 14 milyon vatandaşımızı etkileyen deprem felaketine rağmen seçimleri erteleme yoluna gitmedik. Türkiye'nin kapasitesine, demokrasimizin gücüne ve milletimizin dayanışma ruhuna güveniyoruz” diye konuştu.

“TÜRKİYE YÜZYILI'NIN CEMRESİ SANDIĞA ŞİMDİDEN DÜŞMÜŞTÜR”

14 Mayıs seçimlerine ilişkin ise şu ifadeleri kullandı: “14 Mayıs seçimlerinde insanımızın sandıkta yine en doğru kararı vereceğinden şüphemiz yok. Meydanların dilini çok iyi bilen, son 20 yılda girdiği 15 seçimin hepsinde milletin teveccühü kazanan bir siyasetçi olarak dalga dalga büyüyen zaferin ayak seslerini duyuyoruz.

Türkiye Yüzyılı'nın cemresi sandığa şimdiden düşmüştür. Yurt dışındaki vatandaşlarımız da oy kullanabiliyor. 14 Mayıs seçimleri yurt dışında yaşayan kardeşlerimizin bulundukları yerden oy kullanacağı altıncı seçim olacaktır. Özellikle bölücü örgüt yandaşlarının baskı, zorbalıkla seçimlere gölge düşürmesine müsaade etmeyeceğinize yürekten inanıyorum. Felaketlerin bize hatırlattığı en çarpıcı hakikat dünya hayatının faniliği yanında tüm insanların aynı kaderi paylaştığıdır. Hangi inanca, kültüre mensup olursak olalım hepimiz büyük insanlık ailesinin birer ferdiyiz. Fikir ayrılıklarımız, önceliklerimiz, çoğu zaman çıkarlarımız farklı olsa da her birimizin ortak paydası insandır. Türkiye olarak girişimci ve insani vasıflarıyla öne çıkan bu ülkeler çerçevesinde yürütmek zorundayız. Çevremizde yaşanan trajedilere sırtımızı dönmüyoruz. Mazlum ve mağdurların feryatlarına kulaklarımızı tıkamıyoruz.”