Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Muhalefetten şikayetçi değiliz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Muhalefetten şikayetçi değiliz
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen "Doğu ve Güneydoğu Hemşeri Buluşması" programına katıldı. Yılmaz, yaptığı konuşmada, "Bizim sadece küçük bir tavsiyemiz olabilir. Muhalefete...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen "Doğu ve Güneydoğu Hemşeri Buluşması" programına katıldı. Yılmaz, yaptığı konuşmada, "Bizim sadece küçük bir tavsiyemiz olabilir. Muhalefete danışmanlık yapmak durumunda değiliz ama bizi bu duruma da düşürüyorlar maalesef. Başarılı olmak istiyorlarsa topu başka yerlere atmak yerine aynaya dönüp kendilerine baksınlar" dedi.

Cevdet Yılmaz'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Hala ana muhalefet genel başkanı çıkıp da 'Ben halkın özgür iradesiyle ortaya koyduğu bu sonuca saygı duyuyorum. Kazanan Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik ediyorum' diyemedi maalesef. Bu da halkın vicdanına havale edeceğimiz bir tutumdur. Hiç doğru bir yaklaşım değildir. Kazananı tebrik eden kazanır. Demokratik olarak kazananı tebrik etmek size kazandırır, kaybettirmez. Ama bunu bile maalesef idrak edemiyorlar.

"Başarılı olmak istiyorlarsa topu başka yerlere atmak yerine aynaya dönüp kendilerine baksınlar"

Bu 2 seçim arasında depremzede vatandaşlarımızı suçlamışlardı. Şimdi de köylü vatandaşlarımızı suçlamaya başladılar. Onlar ne derse desin. Depremzede vatandaşımız da başımızın tacı, köylü vatandaşımız da başımızın tacı, şehirli vatandaşımız da başımızın tacı. Bizim sadece küçük bir tavsiyemiz olabilir. Muhalefete danışmanlık yapmak durumunda değiliz ama bizi bu duruma da düşürüyorlar maalesef. Başarılı olmak istiyorlarsa topu başka yerlere atmak yerine aynaya dönüp kendilerine baksınlar. Kendilerine baksınlar. Eksiklerini sorgulasınlar. Bizim zihniyetimiz böyledir değerli kardeşlerim.

"Rekabet açısından bu muhalefetten şikayetçi değiliz"

Ben yıllardır bu hareketin içindeyim. Bu partinin içindeyim. Başarılı olalım olmayalım, şu oy oranını alalım veya başkasını alalım. Biz her seçim sonucu oturup muhasebe yaparız. Başarılı olsak dahi niye daha fazla başarılı olmadık diye sorarız. Kendimizi sorgularız. Politikalarımızı sorgularız. Vatandaşımız bize ne mesaj verdi diye kendimize sorarız. Keşke ana muhalefet de aynısını yapabilse. Biz inanın rekabet açısından bu muhalefetten şikayetçi değiliz. Açık konuşalım, bir şikâyetimiz yok. Ama ülkemiz adına daha nitelikli daha güçlü bir muhalefetin olması gerektiğini de düşünüyoruz".

Yılmaz daha sonra toplantıya ilişkin yaptığı Twitter paylaşımında ise şunları kaydetti:

"Türkiye Yüzyılı Vizyonu ile yeni dönemin ilk EKK’sını gerçekleştirdik. Kapsamlı değerlendirmelerin yapıldığı EKK’da; ilgili tüm kurumlarımızın uyum içinde, Sn. Cumhurbaşkanımızın çerçevesini çizdiği temel amaçlarımız doğrultusunda yoğun bir çalışma sergileme azmi vurgulandı. Toplantımızda, yeni dönemde kalkınma planı, orta vadeli program ile EKK’nın yeni döneme ilişkin çalışma esasları ve önceliklerini değerlendirdik. Katılan ve katkı sunan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz."