Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Mollavesioğlu'ndan "para karşılığı manipülatif haber" iddiasına açıklama

Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Mollavesioğlu'ndan "para karşılığı manipülatif haber" iddiasına açıklama
Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Mollaveisoğlu gazetede "para karşılığı manipülatif haber" yapıldığı iddiasına tepki gösterdi.Cumhuriyet Vakfı, gazetenin eski Genel Yayın Yönetmeni Arif Kızılyalın, İdari-Mali İşler...

Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Mollaveisoğlu gazetede "para karşılığı manipülatif haber" yapıldığı iddiasına tepki gösterdi.

Cumhuriyet Vakfı, gazetenin eski Genel Yayın Yönetmeni Arif Kızılyalın, İdari-Mali İşler Müdürü Osman Selçuk Özer ve Reklam Müdürü Esra Bozok hakkında, e-ticaret yasası aleyhine manipülatif haber yapma karşılığında “kayıt dışı para aldıkları” iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu.

TIKLAYIN- Cumhuriyet Vakfı’ndan gazete yönetimine suç duyurusu: Manipülatif haber karşılığı para alındı!

İddialara cevap veren Mollaveisoğlu’nun açıklaması şöyle

“Cumhuriyet Gazetesi’nin kendi iç denetim sürecinde basına yansıyan haberlerle ilgili spekülasyonların önlenmesi için zorunlu açıklama…

Cumhuriyet yalnızca bir gazete değildir…

Atatürk devrimlerinin kalesidir… Özgür gazeteciliğin 100 yıllık markasıdır… Bu marka ve büyük değer Türkiye Cumhuriyeti’nin, halkın ortak değeridir.

Gözümüz gibi bakıp, üzerine titrediğimiz gazetemizde yaklaşık 7-8 ay önce yaşanan bir gelişmeyi gazetemizin kendi iç denetim sistemi, benim de yaptığım uyarılarla araştırmış ve yargıya taşımıştır.

Yayın yönetmenliğine geldiğimde, önceki dönemde gerçekleştiği iddia edilen olay ve etik dışı ilişkilerle ilgili yönetimde süren bir tartışmaya tanık oldum.

Kendim ve ekibim adına bizden önce yapıldığı iddia edilen, bizimle hiç ilgisi olmayan iddiaların tespitini ve gerçek ise gazetecilik etiği açısından asla kabul edilemez bu durumla ilgili gereğinin yapılmasını istedim.

Cumhuriyet markası ve en değerli varlığı güven olgusu eşsiz değerdedir.

Gazetemizin personel bölümünden yazı işlerine, yönetim kurulundan çok kıymetli yazarlarımıza kadar herkes bu tarihsel sorumluluğu omuzlarında hissederek çalışmaktadır.

Vakıf yöneticimiz ve avukatımızın söz konusu olayı yargının aydınlatması için hızla harekete geçmesi de Cumhuriyet’in ilkelerini koruma refleksiyle ilgilidir.

Cumhuriyet’te hiçbir kişi ve makam gazetenin üzerinde değildir. Gazetemizin emin ellerde olduğu, kendi iç denetimini de en sıkı şekilde yaptığı bu suç duyurusuyla kendini ispatlamıştır.

Başta, Cumhuriyet’in gerçek sahibi okurlarımız olmak üzere kamuoyuna saygı ile duyuruyorum.”