Dağ, gökkuşağına taktı

Dağ, gökkuşağına taktı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, önce süt paketlerinin üzerindeki gökkuşağını, ardından İzmir Büyükşehir Belediye binasına ait kolonların rengini hedef alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’a...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, önce süt paketlerinin üzerindeki gökkuşağını, ardından İzmir Büyükşehir Belediye binasına ait kolonların rengini hedef alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’a yanıt verdi.

Soyer, “Hamza Dağ’a verilecek tek kelime cevabım yok. Renklerle kavga edildiğini siyasette ilk kez görüyor ve yaşıyorum” dedi.


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal projesi olan “Süt Kuzusu” kutularının üzerinde yer alan gökkuşağı renkleri üzerinden başlattığı LGBTİ tartışmasını, İzmir Büyükşehir Belediyesi hizmet binasının gökkuşağı renklerine boyanan kolonları ile sürdürüyor. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamalarla LGBTİ’lere nefret söylemi içeren ifadeler kullanan Dağ, Soyer’in LGBTİ’ye sahip çıktığını ve LBGTİ bireyleri desteklediğini ima ederek Büyükşehir binasının kolonlarında yer alan gökkuşağı renklerinin ne anlama geldiğini sormuştu. Dağ, Soyer’e çağrı yaparak, “O renkleri oradan kaldırın ve bu yanlıştan bir an önce vazgeçin” dedi.