Daha enkaz kalkmadı, Cumhurbaşkanı yine ağzını bozdu

Daha enkaz kalkmadı, Cumhurbaşkanı yine ağzını bozdu
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, depremlerden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunmak üzere Osmaniye’ye gitti. Erdoğan’a, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de eşlik etti. Bahçeli, böylece depremin 16. gününde memleketi Osmaniye’ye...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, depremlerden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunmak üzere Osmaniye’ye gitti. Erdoğan’a, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de eşlik etti. Bahçeli, böylece depremin 16. gününde memleketi Osmaniye’ye gitmiş oldu.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nde açıklama yapan Erdoğan’ın hedefinde muhalefet vardı. CHP lideri Kılıçdaroğlu’na yüklenen Erdoğan hakaretleri peş peşe sıralayarak “Çıkmış birisi Kızılay nerede diyor? Be ahlaksız, be namussuz, be adi… Her ne kadar ana muhalefetin başındaki ve yanındakiler devlet yok iktidar yok diyorlarsa bunların gören gözü kör, duyan kulakları sağır, kalpleri mühürlenmiş” dedi.

1797 KONUTUN İNŞA SÜRECİ BUGÜN BAŞLIYOR
Erdoğan ve Bahçeli daha sonra Gaziantep’e geçti. Erdoğan, “Toplam bin 797 konutun inşaat süreci hemen yarın (bugün) başlıyor. Köylerimizde de 70 bin konut yapacağız” açıklamasını yaptı.

“Dil; akıl ve bilginin tercümanıdır”
Erdoğan’ın açıklamalarına siyasilerden tepki yükseldi. Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Yusuf Has Hacib’in “Dil, akıl ve bilginin tercümanıdır” deyişiyle göndermede bulunarak “Akıl, bilgi, ahlak ve edep seviyesi sebep, küfür ve hakaret dili sonuçtur” değerlendirmesini yaptı. DEVA Partisi lideri Babacan “Cumhura küfreden, hakaret etmeden konuşamayan Cumhurbaşkanı mı olur?” dedi. TİP de sosyal medyadan “Küfretme, istifa et!” paylaşımını yaptı.