Dansıyla gündem olan Memleket Partisi adayı Saygı, adaylıktan çekildi: Genel Merkez tehdit etti

Dansıyla gündem olan Memleket Partisi adayı Saygı, adaylıktan çekildi: Genel Merkez tehdit etti
Sosyal medyada dans videoları ile gündem olan Memleket Partisi Zonguldak Milletvekili adayı Cem Saygı, adaylıktan çekildiğini duyurdu. Saygı, "Başıma bir şey gelirse sorumlusu Muharrem İnce ve Memleket Partisi Genel Merkezi'dir"...

Sosyal medyada dans videoları ile gündem olan Memleket Partisi Zonguldak Milletvekili adayı Cem Saygı, adaylıktan çekildiğini duyurdu. Saygı, "Başıma bir şey gelirse sorumlusu Muharrem İnce ve Memleket Partisi Genel Merkezi'dir" dedi.

Saygı, adaylıktan çekildiğini sosyal medyada yayınladığı bir mesaj ve video ile açıkladı. Videoda, "İstifa etmemi Muharrem İnce istedi, tehditler alıyorum" diyen saygı şöyle konuştu:

"EVİME KADAR GELDİLER, PARA TEKLİF ETTİLER"

"Ankara’dan geldiler evime kadar. İlk başta 5 bin lira teklif etmişlerdi. Ben, ‘istifa etmeyeceğim, halkım için geliyorum, savaşmak için geliyorum’ dedim. Onca milletvekili geldi, kimler geldi, kimler geçti. Kimsenin Zonguldak’a, Ereğli’ye faydası olmadı.

Dün akşam beni aradıklarında tehdit ettiler. Zonguldak İl Başkanı, Ereğli İl Başkanı, Ankara Genel Merkez… Bazı videolarımız da ses kayıtlarımız da var. Tehditler altında kaldığım için istifa etmek zorunda kaldım. Evime kadar almaya geldiler, 4 kişi geldiler. 'Kardeşim istifa edeceksin, sana para vereceğiz' dediler. Ben bir kuruş para almadım, istifa ettim. Muharrem İnce gençlerin önünü açacağız dedi. Gençlerin önü böyle açılmaz ki. Gelip sıkıştırmanın bir anlamı yok. 

"İSTİFA ETMEMİ İNCE İSTEDİ"

Görüntülü konuştuk, kendisi dedi ‘istifa et’ diye. Ben de ‘Genel Başkanımız, siz böyle mi ülkeyi yönetiyorsunuz’ dedim. Otomatikmen telefonu yüzümüze kapattı. Ben inanamadım. TikTok’taki dansımdan dolayı istifa etmemi istediler. Bir de yalan dolan haberler çıktı."

"ÖLÜM TEHDİDİ ALDIM"

Saygı, yazılı açıklamasında da şu ifadeleri kullandı:

"ZORUNLU AÇIKLAMA! Son dönemde şahsım hakkında ortaya çıkan dans videosundan sonra bizzat Memleket Partisi ve Muharrem İnce tarafından milletvekilliği adaylığından çekilmeye zorlandım. Dün akşam ise Genel Merkez tarafından aranıp tehdit edildim. Evimin önüne transit araç ile gelip bana 5000 TL teklif ettiler ama direndim ta ki ölüm tehditleri alana kadar... Gençlerin önünü böyle mi açıyorsunuz? Bütün deliller elimde mevcut. En kısa sürede sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağım."

TIKLAYIN: Memleket Partisi milletvekili adayı, yaptığı dansla dikkat çekti

TKLAYIN: Memleket Partisi’nin adayı daha önce de bir konserde direğe tırmanmış