Davutoğlu: 15 Mayıs'ta iktidara geleceğiz, gençler eylül ayında Avrupa'ya vizesiz gidecek

Davutoğlu: 15 Mayıs'ta iktidara geleceğiz, gençler eylül ayında Avrupa'ya vizesiz gidecek
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabından yayınladığı video ile 14 Mayıs seçimlerine yönelik vaatlerini duyurdu. Davutoğlu, "Bankalar kâr üstüne kâr yapıyor, emek her geçen gün gelirini kaybediyor....

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabından yayınladığı video ile 14 Mayıs seçimlerine yönelik vaatlerini duyurdu. Davutoğlu, "Bankalar kâr üstüne kâr yapıyor, emek her geçen gün gelirini kaybediyor. Bu dengesizliği gidereceğiz" dedi.

Davutoğlu, videoda şu ifadeleri kullandı:

15 Mayıs sabahından itibaren kimse attığı tweet, açıkladığı düşünce, yaptığı protesto dolayısıyla gözaltına alınmayacak. İkincisi adalet. 27 Mayıs yargısı, 12 Eylül yargısı, 28 Şubat yargısı, FETÖ yargısı. Şimdi de Erdoğan kullanıyor. Bahçeli kullanıyor. Sinan Ateş olayı sıradan bir olay değil. Üçüncüsü, insan onuruna yakışır bir hayat standardı. Gelir adaletinin düzeltilmesi. Bankalar kâr üstüne kâr yapıyor, emek her geçen gün gelirini kaybediyor. Bu dengesizliği gidereceğiz. Gelir adaletini sağlayacağız. Enflasyonla mücadeleyi tek haneli rakama indireceğiz. Bütün Türkiye'de il bazlı imar yasaları çıkacak. Bir daha böyle depremlerin acısı yaşanmayacak. Yolsuzluklara karşı mücadele edeceğiz. Çok somut. Bedelini ödemiş bir devlet adamı, siyasetçi olarak söylüyorum, vatandaşıma sözümdüür, siyasi ahlak yasası geldiğimiz ay çıkacak. Her siyasetçi mal beyanında bulunacak. Hesabını veremeyen siyasetçinin mal beyanındaki fark alınıp kamuya aktarılacak, fakire fukaraya, şehit, gazi yakınlarına, engellilere verilecek. Geçen sene kasım ayında açıkladık, gençlik bankası kuracağız. Özellikle start-up projelerinde 400 bin lira civarında hibe olarak verilecek. 15 Mayıs'ta iktidara geliriz, gençler eylül ayında vizesiz olarak Avrupa'ya giderler.