Davutoğlu'ndan Erdoğan'a destek: Erdoğan'ın 'Hamas bir terör örgütü değildir' sözüyle aynı görüşteyim

Davutoğlu'ndan Erdoğan'a destek: Erdoğan'ın 'Hamas bir terör örgütü değildir' sözüyle aynı görüşteyim
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hamas ile ilgili sözlerine destek verdiGelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, KARAR TV'de, Karar Gazetesi Yazarları Elif Çakır ve Taha Akyol'un 'Gündem...

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hamas ile ilgili sözlerine destek verdi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, KARAR TV'de, Karar Gazetesi Yazarları Elif Çakır ve Taha Akyol'un 'Gündem Özel' programında soruları yanıtladı.

Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta grup toplantısında “Hamas terör örgütü değildir” sözlerine destek vererek Erdoğan'ın 'Hamas bir terör örgütü değildir' sözüyle aynı görüşteyim” şeklinde konuştu.

Davutoğlu’nun konuya ilişkin sözleri şöyle:

Karşımıza çıkıyor; IŞİD nasıl terör örgütüyse Hamas da aynı şekilde terör örgütüdür. Bunu söyleyen İsrail yanlısı biri değilse ne Orta Doğu ne de tarih olaylarını biliyor. Hamas'ın kendi toprakları dışında hiçbir yerde bir mücadelesi yoktur. Hamas'ın bir gün Paris'i, İstanbul'u bombaladığını duydunuz mu? IŞİD ile asla karşılaştırılamaz. PKK ile Hamas'ı yan yana koymak olmaz. Erdoğan'ın 'Hamas bir terör örgütü değildir' sözüyle aynı görüşteyim.

Beni Hamas konusunda anlayan tek kişi rahmetli Mümtaz Soysal. 2006'da Hamas Türkiye'ye geldiğinde herkes bana saldırdı. Mümtaz Soysal yazısında 'Şu anda Orta Doğu'nun en önemli kartını Türkiye eline aldı' dedi.