DEM Parti'den 'Esenyurt' tepkisi: Siyasi darbeye sessiz kalmayacağız
DEM Parti, Esenyurt Belediyesi'ne kayyım atandığı iddiaları sonrası Eş Genel Başkanları, MYK üyeleri ve milletvekilleriyle İstanbul’da olacaklarını duyurdu.
Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in gözaltına alınması sonrası tutuklanma talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edilmesi ve belediyeye kayyım atandığı iddiası üzerine CHP'den İstanbul Adliyesi önünde toplanma çağrısı geldi.
CHP'nin çağrısına DEM Parti de destek verdi. DEM Parti'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada "Hukuksuzluğa ve sivil darbeye karşı sessiz kalmayacağız" denildi.
"Kayyım atanması sivil darbedir"
Kayyım atanmasının açık bir darbe olduğu belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:
Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in gözaltına alınması ve Esenyurt Belediyesi’ne kayyım atanması, halkın iradesine yönelik açık bir darbedir, halk iradesinin gaspıdır. Bu tutum yerel demokrasiyi ve yerel iradeyi yok saymaktır. Bu hukuksuzluğa ve siyasi darbeye karşı sessiz kalmayacağız! Yarın, Eş Genel Başkanlarımız, MYK Üyelerimiz ve Milletvekillerimizle birlikte İstanbul’da olacağız. Demokrasiye ve halkın söz hakkına hep birlikte sahip çıkacağız.
Kaynak:Haber Merkezi