Demirbaş'ın gözaltına alınış biçimi ile ilgili 'kayıp tutanak' nerede?

Demirbaş'ın gözaltına alınış biçimi ile ilgili 'kayıp tutanak' nerede?
Sinan Ateş davasının avukatı Ali Yücel, Ateş cinayeti iddianamesine ilişkin detayları anlattı. Yücel, kaybolduğu iddia edilen belgelere ilişkin dosya yoluyla ulaşılabileceğini ifade etti

Tolga Balcı

Sinan Ateş cinayetine ilişkin Ateş’in eşi Ayşe Ateş’in iddianamede yer almayan ifadeleri gündemde yerini koruyorken Ateş cinayetinin avukatı Ali Yücel’den dikkat çeken açıklamalar geldi.

Suikastın azmettiricilerinden Tolgahan Demirbaş’ın nasıl gözaltına alındığına ilişkin kaybolan belgeler tartışılmaya devam ederken Avukat Ali Yücel “Bir cinayet soruşturmasında tırnak parçası bile kaybolmaz” diyerek tutanaklarda yazılı olduğunu dosya kapsamında tüm bu tutanakları inceleyeceklerini ifade etti.

Sinan Ateş davasını eşi Ayşe Ateş adına Avukat Ali Yücel takip ediyor.

Gazete Pencere’nin sorularını yanıtlayan Ali Yücel, iddianamede suikastta adı geçen siyasetçiler ile ilgili tek bir aleyhte delil veya ifadeye yer verilmediğine dikkat çekti.

Birleştirme kararı verilmeli

Yücel, dosyanın diğer sanıklar açısından ayrılmasını ise, “Mutat bir yaklaşım” değil diyerek değerlendirerek aksine bu tip olaylarda dosyanın ayrılmadığını, savcıların resmin bütünü gösterebilmek için birleştirme kararı vermesi gerektiğini vurguladı.

Kılavuz’un ve Yıldırım’ın ismi her yerde

Ayşe Ateş’in kamuoyuna yansıyan ancak iddianamede yer bulamayan ifadesinde azmettirici olarak şüphelenilen MHP eski Milletvekili Olcay Kılavuz ile halen Ülkü Ocakları Başkanlığı görevini yürüten Ahmet Yiğit Yıldırım’ın isimleri öne çıkıyor.

Ayrıca bu isimlerin, Sinan Ateş’in tehdit edildiği dönemde Ateş’e destek verenleri de tehdit ettiklerine ilişkin bir iddia var.

Ayşe Ateş, Orhun Haber üzerinden yapılan tehditler sırasında Sinan Ateş’e destek veren Çağrı Ünel’in, iddianamede azmettirici olarak yer alan Tolgahan Demirbaş tarafından uyarıldığını belirtiyor. Çağrı Ünel’in ifadesinin de alınmasını istiyor.

Tehdit edilen arkadaşlarının ifadesi de iddianamede yok!

Avukat Ali Yücel, Ateş’e destek veren Çağrı Ünel’in ifadesinin alındığını söyledi. Ancak Ateş’e destek veren tehdit edilen diğer isimler gibi Çağrı Yücel’in ifadesi de iddianamede yer almadı.

Kaybolan belgeler

Avukat Yücel, yargılama sırasında savcının yaklaşımını sorgulayacaklarının işaretini vererek “Bir cinayet soruşturmasında tırnak parçası bile kaybolmaz” dedi. Yücel, bütün delillerin peşine düşeceklerini aktardı.

O deliller arasında Tolgahan Demirbaş’ın gözaltına alındığı yer ve gözaltına alınış biçimi de var.

Soruşturma sırasında Demirbaş iki kez serbest bırakıldı, üçüncü kez gözaltına alındığında mahkeme tarafından tutuklandı. Şimdi baş şüpheliler arasında.

Henüz Tolgahan Demirbaş’ın olaydan sonra gözaltına alınmasını Olcay Kılavuz’un engellediğine ilişkin var olduğu iddia edilen tutanak kimsenin elinde yok. Ancak Ali Yücel, iddianamenin kabulü ile birlikte bu ve benzeri belgeleri inceleyeceklerini de özellikle vurguladı.