Demirtaş'tan Beştepe'deki "idam" sloganlarına tepki: Günü geldiğinde, hepinize adil davranacağım

Demirtaş'tan Beştepe'deki "idam" sloganlarına tepki: Günü geldiğinde, hepinize adil davranacağım
Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 28 Mayıs'ta Beştepe'de "Selo'ya idam" şeklinde atılan sloganlara tepki gösterdi.Demirtaş'ın Twitter'dan yaptığı paylaşım şöyle:Hileli ve sahte bir zaferin sarhoşluğuyla, lüks...

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 28 Mayıs'ta Beştepe'de "Selo'ya idam" şeklinde atılan sloganlara tepki gösterdi.

Demirtaş'ın Twitter'dan yaptığı paylaşım şöyle:

Hileli ve sahte bir zaferin sarhoşluğuyla, lüks sarayının balkonundan gırtlağını yırtarcasına iftira, tehdit ve hakaretlerini sürdüren yaşlı kral ve karşısında yalanlardan, hazdan başı dönmüş bir linç güruhu, hep beraber “idam” diye bağırıyor. Olay, bir zamanların Fransa’sında geçmiyor. Sene 2023, yer Ankara. “Siz benim ceketimi bile asamazsınız” diyeceğim ama buna bile değmezsiniz. Sadece şunu söyleyeyim: Ben, adını aldığım Kudüs fatihi büyük Kürt Komutan Selahaddin Eyyubi'nin torunuyum. Günü geldiğinde, hepinize adil davranacağıma söz veriyorum.

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanmasının ardından vatandaşlar Beştepe'de toplanmıştı.

Erdoğan'ın balkon konuşması sırasında "Selo'ya idam" sloganları atılmıştı.