Demirtaş’tan Erdoğan’a “Selo nerede” yanıtı: Kabusu olmuşum

Demirtaş’tan Erdoğan’a “Selo nerede” yanıtı: Kabusu olmuşum
HDP’nin önceki eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, “Selo nerede” diye soran AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yanıt verdi: "Selo onun kabusu olmuş. Herkes Selo artık."Halkların Demokratik Partisi'nin...

HDP’nin önceki eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, “Selo nerede” diye soran AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yanıt verdi: "Selo onun kabusu olmuş. Herkes Selo artık."

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) eski eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da aralarında bulunduğu 108 kişi hakkında yürütülen “Kobani Davası”nda esas hakkındaki mütalaa açıklandı.

Mütalaada hakkında yakalama kararı bulunan 72 kişi dışında 17’si tutuklu 36 kişi hakkında yüzlerce yılı bulan cezalar istendi.

Hakkında en fazla ceza istenen kişi Demirtaş oldu. 7’si ağırlaştırılmış 9 müebbet hapisle birlikte 323 yılı bulan hapis cezası istendi.

TIKLAYIN - Selahattin Demirtaş hakkında 7’si ağırlaştırılmış 9 müebbet ve 323 yıl hapis talep edildi

Demirtaş, açıklanan mütalaaya ilişkin Gazete Pencere’nin sorularını yanıtladı.

Demirtaş’ın avukatları aracılığıyla verdiği yanıtlar şöyle:

Dün açıklanan mütalaada hakkınızda 7’si ağırlaştırılmış olmak üzere 9 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ile birlikte 300 yılı aşkın hapis cezası talep edildi. Aynı şekilde diğer siyasetçiler hakkında da benzer oranlarda hapis cezası istendi. Bu kadar yüksek miktardaki ceza talebine dair ilk değerlendirmeleriniz neler?

Kobani Kumpas Davasında yapılan her şey seçim odaklıdır ve Erdoğan’ın talimatıyla yapılmıştır. Bu davada muhataplarımız mahkeme heyeti değil, Erdoğan’dır. Davanın sonucu da mahkeme salonunda değil, sandıkta belirlenecektir.

Biz hiçbir ceza tehdidine boyun eğmedik, eğmeyiz. Halkımızı layıkıyla temsil etme gayretiyle mücadelemizi büyütmeye devam edeceğiz.

Bugün bizi yargıladıklarını zannedenlerse yarın bu davada sanık sandalyesinde olacaklar.

“Kobani Davası”, Nisan 2021 yılında görülmeye başlandı ancak henüz savunmalarınız tamamlanmadan mütalaa açıklandı. Davanın bu kadar hızla sonuçlandırılmak istenmesi ve mütalaa aşamasına gelinmiş olmasının nedeni ne?

Tabii ki 14 Mayıs seçimlerinden önce Erdoğan’ın ağzına sakız verebilmek için bu kadar acele ediyorlar, bunu da gizlemiyorlar zaten.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önceki seçimlerde olduğu gibi de bu seçimlerde de mitinglerinde 6-8 Ekim üzerinden sizleri hedef almaya başladı. Her seçim döneminde Kobani eylemlerini hatırlatarak, sizleri sorumlu göstermesinin nedeni sizce nedir?

Bizim halk nezdindeki saygınlığımızı, etki gücümüzü kırmaya, bizi suçlu ilan etmeye çalışıyor. Son yerel seçimlerde de bunu denedi ama tutmuyor, her seferinde ters tepiyor. Artık kimse Erdoğan’ın bu hezeyanlarını ciddiye almıyor, biz de almıyoruz. Biz işimize, mücadelemize bakıyoruz.

Erdoğan, yine Kobani eylemleri üzerinden altılı masayı da hedef alarak “Selo'yu bırakacaklarmış… Burası bir hukuk devleti siz bunu nasıl diyebilirsiniz" açıklamalarını yaptı. Bu açıklamalara dair görüşleriniz neler?

Bizim temel hedefimiz yoksulluk, işsizlik, baskı altında ezilen halkımızı bu zulüm düzeninden kurtarmak. Bu nedenle de çözümlere odaklanıp sandıkta zafere ulaşacağız. Erdoğan'ın benimle ilgili ne dediği çok da umurumuzda değil, boş boş konuşup duruyor işte. Ciddiye almaya değmez.

Erdoğan Diyarbakır’da yaptığı mitingde “Kürt kardeşlerimi sokağa dökerek 51 yavrumuzu Diyarbakır'da maalesef öldürmediler mi? Şimdi bu Selo nerede?” ifadelerini kullandı. Erdoğan’ın söylemine yanıtınız ne, “Selo” nerede?

Selo onun kabusu olmuş. :) Herkes Selo artık, herkes her yerde direniyor. Selo her yerde. Bu nedenle öfkeden çıldırıyor zaten. :)