Deprem merkezi riskli çıktı

Deprem merkezi riskli çıktı
Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde yedi binanın yıkıldığı Diyarbakır’da, vatandaşların kullanımına açılan Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin pansiyonu riskli olduğu ortaya çıkınca...

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde yedi binanın yıkıldığı Diyarbakır’da, vatandaşların kullanımına açılan Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin pansiyonu riskli olduğu ortaya çıkınca boşaltıldı. Medyascope’den Ferit Aslan’ın haberine göre, Diyarbakır’da depremden evi yıkılan, hasar gören ve korkudan evlerine gidemeyen vatandaşlar için Valilik ve AFAD tarafından ilk gün 19 okulun pansiyonu geçici barınma merkezi olarak belirlendi ve vatandaşlar burada ağırlandı. Geçici barınma merkezlerinden biri olan 360 kişi kapasiteli Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin üç katlı pansiyonu da geçici barınma merkezi olan yerler arasında yer aldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Diyarbakır İl Müdürlüğü tarafından oluşturulan 110 kişilik ekip 10 Şubat Cuma günü kentteki denetimlerine başladı. Geçici barınma merkezlerinde de denetim yapıldı. Vatandaşların konakladığı Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin pansiyonun da riskli olduğu ortaya çıktı. 23 yıllık binada konaklayanlar başka bir barınma merkezine alındı.