Derya Kömürcü: DEM Parti ve Yeniden Refah seçim sonuçlarında belirleyici olacak

Derya Kömürcü: DEM Parti ve Yeniden Refah seçim sonuçlarında belirleyici olacak
Yerel seçimlere 71 gün kaldı. Yöneylem Araştırma Koordinatörü Derya Kömürcü, CHP’nin belediye başkan adaylarını değerlendirdi. Kömürcü, İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nun Murat Kurum’un önünde olduğunu ama şehirde...
Yerel seçimlere 71 gün kaldı. Yöneylem Araştırma Koordinatörü Derya Kömürcü, CHP’nin belediye başkan adaylarını değerlendirdi. Kömürcü, İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nun Murat Kurum’un önünde olduğunu ama şehirde DEM Parti ve Yeniden Refah’ın alacağı kararın seçimin sonucu üzerinde belirleyici olacağını aktardı.

Gazete Pencere Haber Merkezi

Yöneylem Koordinatörü ve aynı zamanda Gazete Pencere yazarı Derya Kömürcü, CHP’nin dün açıkladığı belediye başkan adayları hakkında yapılan araştırma bulgularını sıraladı. Kömürcü, İstanbul için Ekrem İmamoğlu’nun Murat Kurum’un önünde olduğunu ama şehirde DEM ve Yeniden Refah Partisi’nin oylarının belirli olacağını aktardı.

31 Mart yerel seçimlerine 71 gün kaldı. Yöneylem Araştırma Koordinatörü ve aynı zamanda Gazete Pencere yazarı Derya Kömürcü, farklı şehirlerde yapılan araştırmalar ışığında CHP’nin dün açıklanan belediye başkan adayları hakkındaki bulguları paylaştı.

Lütfü Savaş’ın Hatay’da kazanmasının zor olduğunu dile getiren Kömürcü, Savaş’a şehirde bir tepkinin olduğunu söyledi. Kömürcü, Savaş’a yönelik tepkilerin bazı ilçelerde ise TİP’in oy oranın patlama yapmasına yol açacağını, büyükşehir için ‘sol’ adayın azımsanmayacak bir oy alacağını açıkladı.

Kömürcü, İstanbul için ise Ekrem İmamoğlu’nun Murat Kurum’un önünde olduğunu ama şehirde DEM Parti ve Yeniden Refah’ın İstanbul için alacağı kararlar seçimin sonucu üzerinde belirleyici olacağını aktardı.

Kömürcü’nün diğer şehirler için yaptığı bulgular şu şekilde;

CHP’nin belediye başkan adayları yavaş yavaş belirginleşiyor. Farklı şehirlerde yaptığımız araştırmaların bulgularına göre seçimlere dair şu anki görüntüyü özetlemeye çalışayım

Adana – Zeydan Karalar’ın mevcut başkan olarak kendine ait, partisinin oy oranını aşan özel bir halk desteği var. Yarışa oldukça avantajlı başlıyor. İYİ Parti'nin Adana adayı Cumhur İttifakı seçmenlerinden beklenenden fazla oy alabilir.

Antalya – Muhittin Böcek yeniden aday gösterilse de gösterilmese de CHP için zor bir seçim olacak. İttifak/işbirliği siyasetinin sona ermesinin olumsuz etkisinin en açık görüleceği şehirlerden biri Antalya. Dahası AKP’nin olası adayı oldukça güçlü görünüyor.

Bursa – Mustafa Bozbey’in kazanma potansiyeli var. En büyük avantajı mevcut başkan Alinur Aktaş’ın yeniden aday gösterilmiş olması. Cumhur İttifakı seçmenleri oy verseler de Alinur Aktaş’ı başarılı bulmuyor.

Hatay – Lütfü Savaş’ın aday gösterilmesi belli bir oy oranını garanti etse de yeniden kazanması zor görünüyor. Ciddi bir tepki var. Bu tepki bazı ilçelerde TİP'in oy patlaması yapmasına yol açabilir. Büyükşehir için ortak bir “sol” aday azımsanmayacak oranda oy alabilir.

İstanbul – Ekrem İmamoğlu an itibariyle Murat Kurum’un önünde görünüyor. Bu önemli bir avantaj. Ancak DEM Parti ve Yeniden Refah’ın İstanbul için alacağı kararlar seçimin sonucu üzerinde belirleyici etki yapacak gibi görünüyor.

Mersin – Vahap Seçer de tıpkı Zeydan Karalar gibi başarılı bir belediye başkanı olarak algılanıyor ve partisinin oy oranının oldukça üzerinde bir halk desteğine sahip. Belediye başkanı olarak parti aidiyetlerini aşan bir destek alıyor. Yeniden seçilmek için oldukça avantajlı.