Destici, Garo Paylan’ı hedef aldı

Destici, Garo Paylan’ı hedef aldı
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında HDP’yi hedef aldı. HDP’nin kapatılmasını isteyen Destici, HDP Milletvekili Garo Paylan için de “Hınçak ve Taşnak artığı,...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında HDP’yi hedef aldı. HDP’nin kapatılmasını isteyen Destici, HDP Milletvekili Garo Paylan için de “Hınçak ve Taşnak artığı, sözde HDP milletvekili çıkıyor, polisimizi tehdit ediyor” ifadesini kullandı.

Destici, “Hiçbiri hukuki olmayan, bize göre anlamsız gerekçelerle; terör örgütünün talimatıyla ve yönlendirmesiyle organize edilen bir grubun TBMM’de bulunmasına, bir kısım belediyeleri yönetmesine, kamunun içine sızmasına daha ne kadar göz yumulacak ya da müsaade edilecek?” dedi.

HDP’nin kapatılmasıyla ilgili davanın, Anayasa Mahkemesinde sürdüğünü hatırlatan Destici, HDP’nin kapatılmasını ve HDP’ye verilmesi öngörülen Hazine yardımına dava süreci tamamlanana kadar tedbir konulmasını talep etti.