Devlet Bahçeli Kulp Kaymakamı'nı savundu: Alnından öpüyorum

Devlet Bahçeli Kulp Kaymakamı'nı savundu: Alnından öpüyorum
MHP Genel Başkanı, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli konuşmasında Kulp Kaymakamı Akeller'i savunurken, Akeller'e tepki gösterenleri hedef aldı.Milliyetçi Hareket Partisi Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında...
MHP Genel Başkanı, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli konuşmasında Kulp Kaymakamı Akeller'i savunurken, Akeller'e tepki gösterenleri hedef aldı.

Milliyetçi Hareket Partisi Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde imam - kaymakam gerilimine değinen Bahçeli, imamı darp ettiği öne sürülen Kulp Kaymakamı Burak Akeller'i savunarak "Tertemiz alnından öpüyorum, onu yetiştiren ana - babasına şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında muhalefeti hedef aldı.

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin konuşan Bahçeli,  "İstanbul'u CHP'den ve DEM'ci bölücülerin tasallutundan kurtarmak bir halkın vatan borcu, fetih namusudur" ifadesini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçeli, konuşmasında dün (22 Ocak Pazartesi) Dersim'i ziyaret eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i de hedef aldı.

Özel'e seslenen Bahçeli, "Türkiye'de 'Dersim' diye bir il yoktur. Olan ise tunç yüreklilerin yaşadığı Tunceli'dir" diye konuştu.

Yerel seçimlere dair açıklamalarda bulunan Bahçeli, "Ankara'da DEM'lenip Kandil'den dökülen CHP gidecek, hasretle beklenen huzur gelecektir. DEM'lenmiş CHP gidecek Türkiye Yüzyılı gerçekleşecektir" ifadelerini kullandı.

Diyarbakır'ın Kulp ilçe Kaymakamı'nın bir imamı darp ettiğine yönelik iddialar hakkında da açıklamalarda bulunan Bahçeli, Kaymakam'a sahip çıktı.

Grup toplantısının ardından basın mensuplarına konuşan Bahçeli, İsveç'in NATO üyeliğine Genel Kurul'da destek olacaklarını söyledi.

Bahçeli, "Komisyonda MHP üyesi arkadaşlarımız destek vermiştir. Bu tavır Genel Kurulda da geçerli olacaktır" dedi.

Bahçeli'nin grup konuşmasının öne çıkan başlıkları şu şekilde: 

"DEM'lenmiş CHP, Anadolu İrfanı karşısında kaybedecektir. Çok şükür adaylarımız milletimizin şimdiden saygısını kazanmıştır. 

Boyun eğmeyiz, teslim olmayız. Ayırmadan, ayrışmadan canla başla Türkiye için çalışacağız.

DEM'lenmiş CHP'nin belediyelerinde dönen rüşvet çarklarının nerelere kadar dayandığı, artık herkesin bildiği ve gördüğü skandallardan bazılarıdır.   CHP'nin siyasi ayarları bozulmakla kalmamıştır. Bunların demokratlığı köprüyü geçene kadardır. 

Özgür Özel'i hedef aldı

İstanbul Büyükçekmece Belediyesi'nde vuku bulan şaibeler, kaba güç gösterileri her vicdan sahibi tarafından telin edilmiştir. CHP'nin siyasi ayaları bozulmakla kalmamış, bu zihniyet milletle arasına duvar çekmiştir. CHP'nin dikişi yama tutmayan genel başkanına hatırlatmak isterim ki Türkiye'de 'Dersim' diye bir il yoktur. Olan ise tunç yüreklilerin yaşadığı Tunceli'dir.

Ankara'yı, İzmir'i CHP'den kurtarmak istiklalin şeref bahsidir. Ankara'da DEM'lenip Kandil'den dökülen CHP gidecek, hasretle beklenen huzur gelecektir. DEM'lenmiş CHP gidecek Türkiye Yüzyılı gerçekleşecektir.

CHP'de çatlak sesler, çamur hesaplar öne çıkmıştır. İç karışıklık had safhadadır. Bir siyasi acziyete güven duyulamaz, yerel yönetimlerde sorumluluk verilemez. İstanbul muradına erecek, Ankara'ya altınok mühür vuracak. İzmir'de de dağın sıcaklığı tuncu eritip savuracaktır.

Cumhur İttifakı, 31 Mart'ta başarılı olarak 5'nci kol faaliyetlerine karşı başarılı olmalıdır.

İstanbul'u CHP'den ve DEM'ci bölücülerin tasallutundan kurtarmak bir halkın vatan borcu, fetih namusudur.

Biz önümüzdeki yerel seçimlerinin tarihi önemde olduğunu düşünüyoruz.

İlk miting Mersin'de

Devletimizin bekası, milletimizin refahı, vatanımızın selameti için Cumhur İttifakı vardır, hazırdır. MHP yüksek bir sorumluluk duygusuyla dava arkadaşlarımızın titiz çalışmalarıyla üstüne ne düşüyorsa sonuna kadar yapacak.

İlk açık hava toplantımızı Misak-ı Milli'nin ilan edilişinin 104'üncü yılında Mersin'de yapma kararı aldığımızı, 4 Şubat'ta da Manisa'da gerçekleştireceğimizi paylaşmak istiyorum.

Yeni hedefleri 31 Mart'tır. Bölgemizdeki istikrarsızlıkları ülkemize ithal etmek için çırpınan mandacıları uyarıyorum; gittiğiniz yol yol değildir. Bu vatanı, bu milleti, bu devleti canımız pahasına savunamazsak, sizin şirret oyunlarınıza karşı sessiz kalırsak yastığımız mezar taşı olsun.

İstikrarlı olmayan, sosyal barışı sağlayamayan bir ülkenin kalkınması elbette mümkün değildir. 

Kulp Kaymakamı'na sahip çıktı

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde yaşanan, büyütülüp mecrasından saptırılan olan konuya dahil olanların mizacını ortaya çıkarmıştır. İmam hutbeyi okurken, şehitlerimize rahmet içeren bölümü atlamıştır. Daha önce hutbeyi okuyan Kulp Kaymakamımız durumu fark edince imamı uyarmıştır. Namazın sonrasında imama neden okumadığını sorunca 'Bana baskı yapılıyor' deyince, 'Sen devletin imamısın kim baskı yapabilir' diye uyarmıştır.

Baskı ve dayatmayla şehitlere rahmet dilememek, kaymakam darp etti diye rapor almak Müslümancı tavır değildir. Müslüman iftira atmaz, nefret saçmaz, Allah'ta başkasına asla eğilmez. Şehitlerimizin Kur'an-ı Kerim'de köşkleri cennette, yerleri milletin gönlündedir. Kulp Kaymakamımızın ellerinden öpüyor, anasına babasına şükranlarımı sunuyorum.

Bu üzücü hadiseyi fırsat verip kaymakamımıza saldıran, kinlerini kusanları biliyoruz. Hiçbirisine pabuç bırakmayacağımızı tavsiye ediyoruz. Mesele kaymakam ile imam arasında geçen tatsız olay değildir. Pusuda bekleyenlerin provokasyonları bu tespitimizi netleştirmiştir.

Hindistan'ı kınadı

32 yıl önce ayrılıkçı Hindu çetelerinin altında tapınak olduğu iddiasıyla yıktığı Babür İmparatorluğu’ndan kalma 1528 tarihli Babil Camisi’nin yerine açılan Rama Tapınağı’nın dün törenlerle açılmasından duyduğum üzüntüyü paylaşıyor, Hindistan yönetimini kınıyorum.

Grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, İsveç'in NATO üyeliğine destek vereceklerini ifade etti.