DİSK Anakara yürüyüşünde 3. gün: Vergide adalet sağlanacak

DİSK Anakara yürüyüşünde 3. gün: Vergide adalet sağlanacak
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (DİSK) “Vergide Adalet, Gelirde Adalet için Ankara Yürüyüşü" üçüncü gününde Kocaeli’nden başladı.DİSK'in “vergide adalet, gelirde adalet” sloganıyla İstanbul'dan başlattığı...

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (DİSK) “Vergide Adalet, Gelirde Adalet için Ankara Yürüyüşü" üçüncü gününde Kocaeli’nden başladı.

DİSK'in “vergide adalet, gelirde adalet” sloganıyla İstanbul'dan başlattığı Ankara yürüyüşü bugün üçüncü gününde Kocaeli'nde sürüyor. Yürüyüş öncesi DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel Sekreteri ve Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ve DİSK Yönetim Kurulu üyelerinin katılımıyla İnsan Hakları Parkı’ndan açıklama yapıldı.

Burada konuşan DİSK Genel Başkan Yardımcısı ve Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Alaattin Sarı, dün akşam yaptıkları kalabalık yürüyüşü hatırlattı. Sarı, sözlerini şöyle sürdürdü:

Önemli bir yürüyüş

Daha sonra yaptığımız o yürüyüş neticesinde burada genel başkanımızın yaptığı konuşma ve neden yürüdüğümüzü anlattığı güzel bir konuşmadan sonra bugün de aynı şekilde ‘vergide adalet’ ve ‘gelirde adalet’ kavramı çerçevesinde yürüyüşümüz devam edecektir. Ankara’ya kadar yürüyeceğiz ve cuma günü orada büyük kitlelerle buluşmak suretiyle şu anda en büyük sıkıntımız olan, vergide adalet ve gelirde adalet dediğimiz, özellikle vergi dilimlerindeki ilk dilimin 70 bin lira olması neticesinde 6-7 ay kısa bir süreç içerisinde, inanılmaz derecede yüzde 15-20’lerden yüzde 27’lere gelen vergi dilimlerinin büyümesi neticesinde kesilen ücretlerin, zaten Türkiye’de var olan satın alma gücünün düşmesiyle buradaki bu sorunların, çalışanların daha da geçim sıkıntısına düşmesi.

Yürüyüş ses getirmiştir

 Kocaeli, 1970’lerde 15-16 Haziranlarda yürüyüş yapıp da özellikle Sendikalar Kanunu dahil olmak üzere Toplu Sözleşme Kanunu’nun o dönemlerde geçeceği süreçte büyük bir yürüyüş yapmak suretiyle onları geri çeviren bir şehirdir. Dolayısıyla burası sanayi, emek bölgesidir. Emeğin bu kadar bu yürüyüşe katkı, destek vermesi Kocaelililer, bizler, işçiler olarak bizi inanılmaz derecede mutlu etmiştir. 2-3 gündür yapmış olduğumuz bu yürüyüş Türkiye’de ses getirmiştir, ses getirmeye de devam edecektir. İnanıyoruz ki bundan sonra sıkıntılarımızı ve problemlerimizi bu şekilde halletmek suretiyle asıl meselemizin memleket meselesi olduğunu, memlekette yaşayan insanların bundan sonra çocuklarımızın daha iyi bir ortamda yaşayabilmesi açısından yaptığımız bu yürüyüşler, bizden önceki sendikacı liderlerimizin yaptığından -tabii ki onlar kadar yapamıyorsak bile- hiç olmazsa onların yaptığı, onların açtığı yollarda biz de gelecek kuşaklara aynı mantık çerçevesinde bu mücadeleyi göstermek istiyoruz.